مشاوره حقوقی رایگان - واخواهی

با عرض سلام و خسته نباشید
من از فردی 50 میلیون تومن طلب داشتم که با توجه به گم شدن سفته ها با شهادت شهود اصل طلب رو در دادگاه ثابت کردم و شهود گفتند ما شاهد بودیم در حضور ما 50 میلیون جنس از مغازه ایشان خرید و برده و چون طرف نیامد حکم غیابی دادند و بعد از کلی بدبختی و معرفی ضامن کارمند، بدهکار واخواهی کرد و بدون هیچ ضامن یا وثیقه‌ای آزاد شد، در دادخواست واخواهی نوشته شهود دروغ گفتند و شرایط قانونی شهادت رو ندارند از طرفی هم رفته به شهود پول داده و الان شهود میگن ما جلسه واخواهی نمیایم (مطمئن هستم پول داده چون یکی از شهود مدتها بود بدهی داشت ولی در این هفته کلا تسویه کرده و طلبکارش حاضره بیاد دادگاه بگه این موضوع رو)
1 با توجه به اینکه تنها ادله پرونده شهادت شهود است، اگر شهود در جلسه واخواهی شرکت نکنند دادگاه رای رو باطل میکنه؟
2 میتونم به تسویه بدهی یکی از شهود استناد کنم و بگم پول گرفته نیاد؟
3 در کل من کاری میتونم انجام بدم یا پولم رفته؟
با تشکر از شما وکلای محترم و عذر تقصیر بابت اطاله کلام

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
واخواهی فرصتی است که محکوم علیه غایب دفاع درجلسه دادگاه حضورنداشته ودفاعی نکرده دفاع کند شما اکنون توانستید برعلیه ایشان رای محکومیت بگیریدحال اگرکه ایشان مدعی فقدان شرایط قانونی درشهود اند بایداین موضوع را بامعرفی ادله یاشهوداثبات کنند همچنین اگر حضور شهود لازم باشد بایدمجددا احضارشوند واگرهم که شهود ازشهادتشان رجوع کنند به شهادتشان ترتیب اثر نمیدهند وشماباید ادله دیگری معرفی کنید همچنین شما میتوانید اگر یک شاهد داشته باشید به همراه یک قسم ادعایتان رااثبات کنید النهایه درصورتیکه یک شاهدهم ندارید میتوانید ازدادگاه به عنوان اخرین ادله درخواست سوگند وقسم کنید که اون اقا سوگند یادکند ولی اگر قسم دروغ خورد دیگر ادعایتان ساقط میشود واگرهم قسم نخورد شما میتوانید قسم بخورید وادعایتان را اثبات کنید