مشاوره حقوقی رایگان - واخواهی

سلام شخصی مبلغ 100 میلیون تومان سر من کلاه گذاشته است.فعلا هم به دلیل کلاهبرداری مالی که 3 سال پیش انجام داده است چند ماهی است که زندانی شده است . می دانم که برای پرونده اش تقاضای اعسار کرده و پذیرفته شده است . اما هنوز در زندان است. الان شنیده ام که واخواهی داده است. واخواهی به چه معناست و آیا نتیجه آن آزادی اوست؟ یا اگر به این معناست بلافاصله آزاد میشود یا زمان می برد؟ از این جهت که موعد دادگاه من نرسیده است نگران آزادی او هستم.

پاسخ ها :

زهرا زارع مقدم چمتقالي

سرکار خانم زهرا زارع مقدم چمتقالي:

با سلام؛اگر اعسار او مورد پذیرش قرار گرفته است پس لزومی به زندانی شدن وی نیست مگر به دلیل جرم دیگری محکوم به حبس باشد. ضمن اینکه واخواهی نشان دهنده صدور رأی غیابی است.بدین معنی که طرف مقابل شما در جلسه رسیدگی حضور نیافته لذا وفق قانون حق واخواه ی به او داده میشود و در صورت پذیرش جلسه رسیدگی مجددا برگزار میگردد.

پرسشگر :

سلام از راهنماییتون سپاسگزارم

یک وکیل

با سلام جرم کلاهبرداری دارای جنبه عمومی است و حتی اگر شاکی هم رضایت دهد از جنبه عمومی جرم و با توجه به اینکه نظم عمومی جامعه را بر هم زده به حبس محکوم شده است. وقتی رای غیابی صادر شود و متهم وکیل معرفی نکند در جلسه حضور نیابد و یا لایحه دفاعیه نیز نفرستد می تواند نسبت به رای اعتراض کند و همان شعبه رسیدگی کننده مجددا به اعتراض ایشان رسیدگی می‌شود

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند

یک وکیل

سلام. بنده با سرکار خانم جرجانی هم نظر هستم

یک وکیل

سلام" چنانچه متهم یا خوانده در هیچ یک از جلسات دادرسی حاضر نشود و یا لایحه دفاعیه ارسال ننماید و یا اخطاريه ابلاغ واقعی نشده باشد ، دادگاه نسبت به وی حکم غیابی صادر می نماید و شخصی که به حکم غیابی اعتراض می نماید را واخواه گویند . در صورت پذیرش واخواهی واخواه توسط دادگاه ، اجرای حکم متوقف خواهد شد و متهم چنانچه به اتهام دیگری در بازداشت نباشد تا صدور حکم قطعی با اخذ تأمین مناسب و یا تبدیل به تأمین مناسب آزاد خواهد شد .

یک وکیل

سلام
واخواهی مانند تجدید نظر خواهی می باشد و یکی از اصول رسیدگی به دعاوی غیابی است
وقتی دادگاهی حکمی صادر میشود که خوانده دعوی یعنی طرف مقابل در هیچ یک از جلسات دادگاه شرکت ننموده و به دادگاه اثبات می گردد که امر ابلاغ اوقات دادرسی نیز به ایشان ابلاغ نگردیده دادگاه اقدام به صدور حکم یا رای خود می نماید و در انتهای آن عنوان مینماید که رای غیابی است .
شخص خوانده ابتدا می بایست ثابت نماید که به چه علت در دادگاه شرکت ننموده و عذر موجه داشته باشد در صورت نداشتن عذر موجه واخواهی ایشان مورد قبول نخواهد بود و پس از قبول از سوی دادگاه می بایست ثابت نماید که به چه علت به حکم دادگاه ایراد دارد و ......
ممکن است ایشان اگر به دلیل دیگری زندانی نباشد آزاد گردد مسلما با حکم شما زندانی نشده - در صورت قبول اعسار بلافاصله از زندان ازاد میشود
در صورت نیاز به توضیحات بیشتر
با بنده تماس بگیرید

پرسشگر :

از همگی خانمها و آقایان سپاسگزارم

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.تقاضای اعسار نشانگر قطعیت رآی است فلذا واخواهی در این خصوص پس از صدور رأی اعسار امری بی معناست(در سوال شما).یاالله

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

به اعتراض نسبت به رای غیابی واخواهی می گویند
و نتیجه آن آزادی نیست
شما می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده ویا همکاران محترم تماس حاصل فرمایید قبل از تماس پیامک ارسال دارید

پرسشگر :

سلام . ممنونم از راهنمایی همه بزرگواران.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سلام اگر واخواهی پذیرفته شود متهم با دادن تامین مناسب ازاد میشود در صمن اگه تقاضای اعسار هم پذیرفته شده اصولا باید آزاد شود