مشاوره حقوقی رایگان - مدت زمان مرخصی بدون حقوق و شرایط بازگشت به کار پس از آن

باسلام و احترام
بنده در استخدام یک شرکت تولیدی به مدت 7 سال می باشم و به دلایلی باید مدت 2 سال از کار جدا شوم.
سوال بنده این هست که می توانم مرخصی بدون حقوق بگیرم یا نه؟
دوم اینکه پس از اتمام مرخصی بدون حقوق آیا کارفرما مکلف هست مجددا بنده را به کار بگیرد یا نه؟
و سوم اینکه درصورت بکارگیری مجدد، کارفرما باید حقوق و جایگاه شغلی قبلی را برقرار کند یا نه؟
سپاس فراوان از پاسخگویی شما

پاسخ ها :

شكوفه  برادران شركا

شكوفه برادران شركا :

باسلام.مرخصی بدون حقوق حداکثر 2 سال است. در طول مرخصی بدون حقوق قرارداد کار به حال تعلیق در می‌آید و پس از مرخصی، کارگر به کار سابق خود بازمی‌گردد. ماده 16 قانون کار درباره مرخصی بدون حقوق است. استفاده از این مرخصی باید با موافقت کارفرما صورت بگیرد، چون نظر قانونگذار در خصوص قرارداد کارگرانی که مطابق این قانون از مرخصی تحصیلی یا دیگر مرخصی‌های بدون حقوق استفاده می‌کنند، این است که قرارداد کار به حال تعلیق درآید و پس از آن کارگر به کار سابق باز گردد.