مشاوره حقوقی رایگان - مسدود شدن راه عبور

یک قطعه زمین در روستا بوده که با توجه به نقشه هادی از پایین مجاور به راه اصلی است ولی از بالا حق آب دارد. پدر بنده چندین سال پیش نیم بالای این زمین رو خریداری کردن. در قولنامه زمین ما قید شده که زمین پایین از داخل زمین ما حق آب دارد و ما باید نهر و حریم آن را رعایت کنیم. چند سال گذشته مشکلی نبود تا اینکه زمین دیگه گویا مجوز گرفته و ساخت و ساز کرده به طوری که بیش تر از 70 درصد زمین (کل زمین حداکثر 170 متر است) رو ساختمان گرفته. ما هم قصد ساخت و ساز داریم ولی چند نکته وجود داره اول اینکه ایشون به سمت زمین ما در گذاشته جهت عبور و مرور در تعبیه کردن که با توجه به اینکه دیگه باغ محسوب نمیشه یه مقدار مشکل سازه. دوم اینه گویا مجوز ساخت رو با سند تفکیک نشده گرفتن. سوم هم اینکه با توجه به اینکه ما هم در صورت ساخت و ساز ممکنه حق راه آب خودمون رو از دست بدیم مجبور خواهیم بود که زمین ما بین خودمون و راه بالا که زمین بزرگی هم نیست رو بخریم تا بتونیم راه داشته باشیم. قصدم اینه که با توجه به اینکه در قولنامه ما در مورد حق راه زمین ما چیزی نوشته نشده و با توجه به جستجو هایی که کردم راه زمین مشاع محسوب میشه. امکان داره که ما در مورد حق راهمون شکایت کنیم تا بتونیم با ایشون به توافق برسیم که ما از حق راه خودمون بگذریم و ایشون از حق راه آب خودش؟

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام بهترین پیشنهاد برای حل موضوع صلح وسازش وحل مسالمت امیز می باشد در غیر اینصورت هرگونه اظهار نظر حقوقی مستلزم بررسی دقیق مستندات عرف محل وکارشناسی می باشد موفق باشید