مشاوره حقوقی رایگان - طلاق به دلیل مفارقت جسمانی

با سلام.
زوجه هستم و به مدت یک سال هست که جدا از همسرم جدا زندگی میکنم. همسر من حکم الزام به تمکین من رو گرفته است ولی اجراییه تمکین نزده است. اظهارنامه بازگشت به زندگی مشترک رو زدم ولی جواب نداده است. حتی به او گفتم در عوض طلاق تمام مهریه رو میبخشم و بیا تا کارهای قانونی اش رو انجام بدهیم ولی نه برای بازگشت به زندگی و نه برای طلاق اقدامی نمیکند و من بلاتکلیف موندم. در ضمن باکره هم هستم. آیا میتونم بعد از 4 سال به دلیل مفارقت جسمی و با بخشش کل مهریه طلاق بگیرم؟ دادگاه این حق رو به من میدهد؟ آیا این موارد از نظر دادگاه عسر و حرج محسوب میشود؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
اگر باکره هستید اصولا میتوانید تا زمان تادیه مهریه از تمکین خودداری کنید و این عدم تمکین مسقط حق نفقه شما نخواهد بود و دادگاه نمیتواند شما را ملزم به تمکین از زوج کند .
در زمینه طلاق درصورت بخشش مهریه و کلیه حق و حقوق ، رویه واحدی بین دادگاهها وجود ندارد ،اما اکثر دادگاهها مفارقت جسمانی طولانی و بخشش مهریه و نفقه را از مصادیق عسر و حرج تلقی میکنند و رای بر طلاق صادر میکنند .
درصورتیکه زوج از پذیرش شما در منزل امتناع میکنند ،میتوانید با مراجعه به درب منزل و صورتجلسه مراتب توسط کلانتری محل ،عدم اجازه زوج در بازگشت خود را اثبات کنید و پس از آن حکم تمکین اجرا شده تلقی میشود .
موفق باشید