مشاوره حقوقی رایگان - تفسیری از ماده 286 ق م ا

ماده 286 ق م ا که یکی از جرائم حدی است و مجازات جرائم حدی نیز در شرع مقدس معین شده اما چرا ؟ و به چه حقی ؟ در تبصره ماده مذکور مجازات اعدام (که مجازات حدی است و مجازات حدی قابل تغییر و تقلیل نیست) به حبس تعزیری درجه 5و6 تبدیل شده است؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام تبصره با قیودی همراه است از جمله عدم احراز قصد اخلال گسترده و نیز عدم شمول جرم دیگر، در صورت تحقق این قیود ماهیت جرم و مجازات شامل تبصره خواهد بود و جرم از حدی به تعزیری تغییر ماهیت می دهد