مشاوره حقوقی رایگان - توهین و‌ تهدید

با سلام. یک نفر همزمان بر روی گوشی من و دوستم انواع فحاشی ناموسی و تهدید فرستاده است. در دادسرا اقرار داشته و برا دوست م‌ن توهین تایید شده است. برای من هم توهین و‌ هم تهدید تایید شده است. خواستم ببینم حداقل و حداکثر مجازات آن چیست؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مجازات توهین تا 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی بود. قاضی می­‌توانست مرتکب را به یکی از این دو مجازات و یا هر دوی آن­‌ها محکوم کند. این مجازات در سال 1399 به موجب قانونِ «کاهش مجازات حبس تعزیری» به جزای نقدیِ درجه 6 تغییر یافت. مطابق مصوبه هیأت وزیران در خصوص «تعدیل میزان مبالغ مجازات نقدی جرایم و تخلفات مندرج در قوانین و مقررات مختلف»، مورخ 99/11/08، جزای نقدیِ درجه 6 معادل 60 میلیون تا 240 میلیون ریال است. بنابراین، مجازات جرم توهین، 60 میلیون تا 240 میلیون ریال جزای نقدی است.