مشاوره حقوقی رایگان - دادگاه تجدید نظر

با سلام حدود 10ماه قبل شخصی 50 ساله به بهانه واهی و ... پسرم که 14ساله است رو مورد ضرب و شتم قرار داده به این علت که برای دخترخواهرشون که 12ساله است مزاحمت ایجاد کرده و ... در اثر ضربه ای که به بینی پسرم وارد کرده که دچار خونریزی میشود و دوستانش به 110 اطلاع میدهند و بعد از حضور 110و ثبت ماوقع‌ و تایید شهود برای مراحل بعد به پاسگاه محل فرا میخواند خلاصه بعد از چندین نوبت معاینه و طول درمان و ... و دو جلسه دادگاه متهم بهیچ‌ عنوان خودش نیامد و وکیلش‌ اومد. رای پزشکی قانونی بابت شکستگی بینی 12درصد دیه‌ کامل صادر شد و در انتها دادگاه با توجه به مستندات و شهود و ... رای مبنی بر پرداخت 12 درصد دیه‌ به انضمام یکسال‌ حبس تعزیری‌ صادر کرد که وکیلش به رای اعتراض کرد و پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفت که بعد از 2 جلسه دادگاه تجدید نظر اعلام کرد در خصوص شکایت متهم (تجدیدنظرخواه) و نحوه دفاع متشکی عنه و وکیلش دادگاه موضوع رو از موارد لوث ‌تشخیص داده و با توجه شواهد و قراین و ملاحظه‌ گواهی پزشکی قانونی و سوگند پدر و پسر که صدمه از ناحیه تجدیدنظرخواه صورت گرفته اعلام میدارد که: اساس دادنامه راجع به جنبه خصوصی جرم وفق موازین قانونی صادر و ایراد و مستندات‌ موثری که موجب نقض دادنامه بشود ارائه نشده‌ در نتیجه مستنداً به بند الف ماده 455 قانون آئین نامه دادرسی ضمن رد اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته به کیفیت مطروحه از این حیث تایید میشود اما جنبه عمومی جرم چون از طریق لوث جنبه خصوصی دیه احراز گردیده به دلیل عدم کفایت دلیل اعتراض از این جهت وارد است لذا دادگاه در اجرای بند ب ماده 455 ماده 4 قانون دادرسی کیفری و ماده 120 قانون مجازات اسلامی یا نقص دادنامه رای بر برائت تجدیدنظرخواه صادر و قطعی میباشد. حال بفرمایید: 1_ الان دیه همون 12درصد پرداخت میشود.
2_ باتوجه به اینکه روز واقعه تیرماه 99 بوده و تا اردیبهشت‌ سال 1400 پرونده به اجرای احکام رفته و هنوز ابلاغیه‌ ای برایم نیامده بفرمایید محاسبه مبلغ بر مبنای سال 99 انجام میشه یا بر مبنای مبلغ دیه انسان در سال 1400
3_ باتوجه به اینکه کلیه جلسات دادگاه بجز تجدیدنظر وکیل متهم فقط حضور داشت و عدم ارایه وثیقه از ناحیه متهم و آزاد بودن متهم؛ چنانچه وی مبلغ دیه رو نپردازد؛ چه ضمانت بابت دریافت دیه وجود دارد؟ آیا باز باید‌ شکایت و .. انجام بدهم .
4_چنانچه بر فرض محال شخص دیگری برایش وثیقه‌ ای سپرده باشد در صورت‌ استنکاف متهم از پرداخت دیه، آیا وثیقه ضامن اجرا گذاشته میشود؟ ارایه شکایت و پیگیری و .... در همون دادگاه اولی انجام میشود یا مجدد باید‌ در دادگاهی‌ دیگر اعاده‌ دادرسی کنم؟
خیلی متشکرم از مشاوران و وکلای‌ عزیز

پاسخ ها :

معصومه شاهی ناراب

معصومه شاهی ناراب :

سلام
دیه به همان میزان هست
و به قیمت روز پرداخت حساب میشود اگر پرداخت در سال 1400 باشد به نرخ همین سال قابل محاسبه است