مشاوره حقوقی رایگان - مشمولین دریافت دیه

باسلام و خسته نباشید پس از قتل فرزند که مجرد بودند، پدر و مادرم بعنوان ورثه ایشان مشخص شدند. بعد از چند سال پدر نیز درگذشت و ورثه او شامل همسر و دیگر فرزندان بودند و یکی دو سال دیگر بعد از فوت پدر یکی دیگر از فرزندان که متاهل بوده و شامل فرزند و همسر می باشد نیز فوت کردند . اخیراً مادر و بقیه فرزندان در قید حیات در قبال دریافت دیه از قصاص قاتل صرفنظر کردند. سوال بنده اینست که اولاً برای صرف نظر کردن از قصاص قاتل در قبال دریافت دیه علاوه بر رضایت مادر مقتول آیا نیازی به رضایت بقیه خواهران و برادران نیز بوده است و دوم اینکه آیا برادران و خواهران مقتول که در قید حیات هستند و همسر و فرزندان برادر دوم که فوت کرده نیز شامل دریافت دیه می شوند یا اینکه در درجه اول کل دیه شامل مادر می شود. در صورتیکه تنها شامل مادر مقتول می شود لطفاً ماده قانونی آن را نیز اعلام بفرمایید

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
هرکدام از اولیا دم مقتول میتوانند با دریافت دیه از قصاص قاتل گذشت کنند و هرکدام از ورثه که خواهان قصاص قاتل باشند ،میتواند با پرداخت سهم دیه سایر اولیاء دمی که گذشت کرده اند ، قاتل را قصاص کنند .
دیه بین مادرتان و برادران و خواهرانی که در قید حیات هستند و فرزندان برادران و خواهرانی که پس از پدرتان فوت کرده اند ،تقسیم میشود.
موفق باشید