مشاوره حقوقی رایگان - دریافت نفقه و اجرت المثل و مهریه

سلام بنده حدود 4 سال هست که ازدواج کردم و تمامی امکانات رفاهی مثل منزل و اثاثیه و خوراک و .... برای همسرم فراهم کردم ولی الان به دلیل اینکه همسر بنده رفتار مناسبی با من ندارد و مدام با هم دعوا داریم و به من هر بی احترامی میکند و ..... به همین دلیل میخوام اقدام کنم برای جدا شدن و اینکه مهریه ایشان 110 سکه بود که 4سال پیش محضر رفتیم و ایشان بخشیدند و شد 14 سکه میخواستم بدونم 1.من میتونم بدون اینکه ایشان در دادگاه حاضر بشن جدا بشم؟2.آیا به ایشان نفقه و اجرت المثل تعلق میگیرد؟با توجه به اینکه تمام امکانات رفاهی برای ایشان فراهم بوده 3-بنده فقط 1 اتومبیل بنامم هست و مسکن مهری که هنوز تحویل داده نشده و معلوم نیست کی تحویل میدهند و هیچ چیز دیگری بنام بنده نیست آیا ایشان میتوانند طبق بندهای عقدنامه که نصف اموال برای همسر هست آیا ایشان میتوانند اتومبیل و این مسکن مهر را تصرف کنند؟4-اگر اقدام به جدایی از طرف اینجانب باشد باید مهریه کامل پرداخت شود و نقدا یکجا پرداخت شود؟
باتشکر از شما وکلای محترم

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام
داشتن یک مسکن جز مستثنیات دین است ، یعنی جز ضروریات زندگی ست و قابل توقیف توسط طلبکاران نمیباشد ، اما اتومبیل قابل توقیف در قبال طللب طلبکاران هست طلاق و مهریه دو مقوله جداگانه است مهریه کامل به زن تعلق میگیرد ولی اگر قادر به پرداخت یکجای ان نباشید میتوانید دادخواست اعسار وتقسیط بدهید در ضمن اتومبیل شما توسط همسرتان قابل توقیف است، اگر بتوانید سو معاشرت زن را ثابت کنید نحله که همراه با طلاق باید به وی بدهید منتفی میشود . سعی کنید به همراه خود در طرح دعوا ودر جلسات وکیل دادگستری داشته باشید تا از جزئیات موضوع اطلاع داشته باشد و شمارا راهنمایی کنند