مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از وراث متوفی

با سلام و خسته نباشید.
شخصی چند ماهی قبل از فوت پدر بنده وامی برای پدرم امضا کرده است که پدرم پول وام را تماما به برادر کوچک من داده است. الباقی اقساط وام را بعد از فوت پدرم برادرم پرداخت نکرده است و ضامن پرداخت کرده است. حالا ضامن بعد از 4 سال از وراث شکایت کرده است. جسارتا حکم چی میشود؟ میتواند حکم توقیف اموال ما را بگیرد؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
دیون متوفی از اموالش پرداخت میشود و ایشان میتواند حکم توقیف اموال متوفی را بگیرد .
درصورتیکه ورثه سهم الارث خود را دریافت کرده باشند ،میتوانند تنها تا همان اندازه از ورثه مطالبه کنند .
موفق باشید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی ، باید به نسبت سهم الارث پرداخت کنید ، البته اگر ارثی بردید

سيده سميرا  موسوي

سرکار خانم سيده سميرا موسوي :

سلام مخاطب محترم. به هرحال ورثه ای که اقدام به قبول ماترک پدر مرحومتان کرده اند به اندازه حصه و سهم خویش باید پاسخگوی دیون آن مرحوم باشند. زیرا ارث هم جنبه مثبت دارد که شامل کلیه اموال متوفی اعم از وجوه نقد، اموال منقول و غیر منقول است و هم جنبه منفی که شامل دیون و قروض متوفی است. اینکه پدر مرحوم شما پول وام را به چه شخص یا اشخاصی داده است و طبق چه شرایطی، هرگز به ضامن ارتباطی ندارد. بله ضامن می تواند طبق قوانین و مقررات علیه اموال ورثه به نسبت سهمشان تقاضای تامین خواسته نماید.