مشاوره حقوقی رایگان - حق وکالت

با سلام
وکیل پدرم در مورد پرونده ای که ایشان دارد به صورت درصدی حق الوکاله را دریافت خواهد کرد (15 درصد). ارزش مالی، که قرار بود برگردانده شود، حدود 5 میلیارد تومان می باشد (حدود 750 میلیون تومن حق الوکاله) که به دلیل درخواست اشتباه وکیل مذکور، برای 3 میلیارد تومن از ارزش مالی که قرار بود مسترد شود، حکم گرفت. حالا باید حق الوکاله را 15 درصد یعنی (450 میلیون تومان) پرداخت کنیم یا کمتر؟ و اینکه دریافت این مبالغ نجومی برای حق الوکاله بستر قانونی دارد؟ و سوم اینکه اگر حق الوکاله را کمتر پرداخت کنیم چه اشکالی دارد؟ نظر خانواده ما پرداخت نهایت 100 میلیون تومان است. البته قرارداد محضری نوشته شده است.

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

با توجه به ماده 10 قانون مدنی در صورتی که قرارداد فی مابین اشخاص مخالف صریح قانون نباشد نافذ است اما به موجب ماده 78 نظام نامه قانون وکالت اساسا وکیل نمیتواند قسمتی از محکوم به را عنوان حق الوکاله معین نماید و این تخلف انتظامی میباشد لذا بهتر است با وکیل در این خصوص توافق نمایید

عبدالرسول کمالی

جناب آقای عبدالرسول کمالی :

درود، دریافت میزان درصدی از محکوم به یا مدعی به توسط وکیل تخلف انتظامی است ولی دریافت میزان درصدی از ارزش یا قیمت مال مورد ادعا توسط وکیل تخلف نیست و یک قرارداد خصوصی است که از سوی قانونگذار (ماده 10 قانون مدنی) حمایت شده است به هر حال به متن قرارداد عنایت داشته باشید تا موضوع پیچیده نگردد