مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج مجدد در حق حبس زوجه

با سلام و احترام، درصورتی که زوجه در حق حبس باشد و نفقه ایشان مرتب و بر اساس نظر کارشناس ماهانه واریز شود، ولی در بحث مهریه معسر باشد و تقسیط صورت گرفته باشد ولی اقساط طولانی مدت داشته باشد مثلا 80 سال طول بکشه پرداخت کامل مهریه، زوج می تونه بخاطر عسر و حرج جنسی تقاضای تجویز ازدواج مجدد از دادگاه بکند؟ (ولی اینبار به شرط مهریه کم و عندالاستطاعه) اگه بتونه از دادگاه رای ازدواج مجدد بکنه، زن اول می تونه طلاق بگیره بر اساس شروط 12گانه دفتر عقد (بدون اجازه همسر اول همسر دوم اختیار کند.)

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا در خصوص ازدواج مجددا متاسفانه رویه قضایی محاکم متفاوت است ولیکن قاطبه قضات نطر بر این دارند که
درصورتی که زوجه به دلیل اعمال حق حبس، تمکین خاص نداشته باشد و زوج نیز در حال پرداخت مهریه او به صورت اقساطی باشد، به دلیل اینکه پرداخت اقساط مهریه ممکن است مدت زیادی طول بکشد و زوج را ازنظر جنسی با عسر و حرج روبرو کند، دادگاه حکم به تجویز ازدواج مجدد خواهد داد.
مصافا اینکه هرچند ازدواج مجددا با تجویز دادگاه بوده ولیکن بنظر میرسد زوجه میتواند به استناد ازدواج مجدد درخواست طلاق نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر زن حق حبس داشته باشد مرد نمی تواند الزام به تمکین و گواهی نشوز بگیرد تا بتواند براساس آن ازدواج مجدد بگیرد