مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن ملک هبه شده

سلام. بنده 27 سال قبل قسمتی از ملک خود را به برادرم هبه نمودم. آیا الان میتونم همون ملک رو پس بگیرم؟
با تشکر.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
پاسخ شما در ماده 803قانون مدنی امده است
بعد از قبض نیز واهب می‌تواند با بقای عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل:
1- در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد.
2- در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
3- در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهراً، مثل این که متهب به واسطه‌ی فَلَس محجور شود خواه اختیاراً، مثل این که عین موهوبه به رهن داده شود.
4- در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود

کیمیا وهاب زاده موسوی

کیمیا وهاب زاده موسوی :

با سلام
تحت شرایط خاصی بله. برای مثال هبه معوض نبوده باشد. در زمین تغییر داده نشده باشد و از ملکیت برادر شما خارج نشده باشد.