مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور از ملک

با عرض سلام و احترام خدمت شما و با تشکر صمیمانه از خدمات مشاوره ها. خانه پدری اینجانب و عموی من که هر دو فوت شده اند در بن بستی قرار دارد که خانه عموی من حق العبور از آن دارد و این در سند قید شده است و تنها راه عبور، مسیری نفر رویی بوده که برای عبور و مرور در نظر گرفته شده بوده است. حالا بعد از فروش خانه عمویم به شخص دیگری این ملک با خانه مجاور آن که در کنار خیابان است ادغام شده و این ملک دسترسی به عرض 30 متر به خیابان دارد و با تجمیع این دو ملک، آپارتمان سازی در آن شده و بیش از 12 واحد آپارتمان ساخته شده است. آیا حق العبوری که فقط برای پلاک ثبتی خانه عموی من در زمان قدیم تعیین شده، میتواند برای پلاک ثبتی جدیدی که از ادغام دو پلاک ثبتی تازه ( خانه عموی من و ملک مجاور آن ) ایجاد شده معتبر باشد؟ چون قبلا این ملک راه عبوری نداشته و از طرفی نسبت فامیلی در میان بوده که این حق العبور قید شده است و حالا که راه گسترده و اصلی به خیابان دارد تکلیف این حق العبور چیست؟ مهمتر از همه این حق العبور به یک پلاک ثبتی داده شده نه به دو تا پلاک ثبتی که از ادغام آن ها 12 واحد آپارتمان جدید حاصل شده است و این حق العبور را برای خود طالب هستند در این وسط حق و حقوق وراث مالک اصلی زمین چه می شود که به جای یک خانواده باید با 12 خانواده و مشکلات آن ها تعامل کنند؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
سوال شما واضح نیست
ولی اگر از قدیم حق ارتفاق برای ملکی در ملک دیگر وجود داشته باشد ، حتی در صورت فروش ملک ، باز هم حق ارتفاق وجود خواهد داشت. مگر ...