مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور از ملکی به ملک دیگر

سلام و وقت بخیر
فرد الف صاحب ملکی بوده و آن را به چند قطعه تقسیم کرده و با احداث کوچه‌ای در آن، همه آن را فروخته است.
ملک انتهای کوچه از شمال به کوچه و از جنوب به ملک دیگری (گلخانه) متصل بود. این ملک توسط صاحب گلخانه (ملک جنوبی) خریداری شد و صاحب گلخانه از این ملک، به کوچه راه پیدا کرد. شایان ذکر است که گلخانه عبور مجزا هم دارد.
حال که 10 سال از خریدن این ملک توسط مالک گلخانه گذشته است و در این 10 سال نیز صاحب گلخانه از این کوچه استفاده می‌کرده، دیگر مالکینِ کوچه مدعی این هستند که مالک گلخانه نباید از این ملک به عنوان گشودن راهی برای رفتن به گلخانه خود استفاده کند.
در مبایعه نامه‌ای که این ملک توسط صاحب گلخانه خریداری شد، چیزی ذکر نشده است که آیا این کوچه، بن بست است؟ یا اینکه این ملک به عنوان عبور به گلخانه به صاحب گلخانه فروخته شده است؟
لکن در زمان بیع مذکور، بایع (فرد الف) که اصرار به فروش داشت، به خریدار این پیشنهاد را داد که این ملک عبور جدیدی را به گلخانه باز می‌کند و برای خریدار مفید است و گلخانه از دو سمت دارای عبور می‌شود. متاسفانه این شرط در ضمن عقد بیع ذکر نشده.
حال که همسایه‌ها، شکایت خود را نزد دهیاری برده، اگر بایع (الف) نزد دهیاری اقرار به این عبور کند صحیح است؟
آیا صاحب گلخانه می‌تواند برای امور گلخانه خود از این کوچه و عبور از این ملک استفاده کند؟
اگر حقی برای صاحب گلخانه دایر بر استفاده از کوچه برای امور گلخانه خود وجود دارد؟ اگر دارد به چه شیوه‌ای این حق قابل اثبات است؟
و اینکه آیا اساساً شکایت همسایه‌ها راه به جایی می‌برد یا خیر؟
سپاس از شما

پاسخ ها :

معصومه صبری

سرکار خانم معصومه صبری :

سلام شیوه اثبات حق بر عهده وکیل دادگستری است