مشاوره حقوقی رایگان - حق ارتفاق جوی آب

با سلام و خدا قوت. بنده زمینی به مساحت دو هکتار دارم که هفت هزار متر مربع آن باغ و بقیه آن گندم است که از وسط آن ها جوی آب برای آبیاری زمین خودم است که توسط پدر مرحوم بنده درست شده است و در کنار زمین ما به مساحت یک هکتار زمین بایر بود که در دهه شصت توسط چهار نفر تصرف شده و آن ها با اذن پدرم از جوی آب وسط زمین ما آب میبردند و بعد سال ها این نفرات که بنده در زمین درخت کاشتم یعنی 17 سال پیش از آن مدت به بعد از جوی آب، آب نبردند و در آن موقع هیچ کمکی در درست کردن مسیر جوی آب نکرده‌اند و حتی یکی از آن ها گفت من هیچ هزینه و کمکی نمیکنم و اگر بخواهم زمینم را آبیاری کنم از جوی آب اصلی موتور می اندازم. در این مدت دو نفر آن ها زمین شان را به اسم زمین دیم به یک شخص فروختند. به مدت 12 سال بنده به تنهایی و با هزینه خودم هر سال مسیر جوی آب را درست کرده‌ام. بعد آن یعنی 4 سال که جوی آب اصلی که از 40 متری این زمین ها میگذرد موتور انداختم و مسیر جوی آب در زمین های این اشخاص در 17 سال از بین رفته و حتی مسیری که من آب را به زمین خود هدایت می‌کردم در مدت این چهار سال کاملا تخریب گردیده که حتی در نقشه هوایی جوی آب حتی در زمین آن ها قابل رویت نیست به جز در زمین خودم.
حالا بعد این مدت ها دو تا از این اشخاص که یکی از آن ها همان خریدار هست مسیر را به جز در زمین خودم با تراکتور درست کردن و از این جوی در زمان باردهی درختان که فاصله درختان 50 سانتی متر از جوی آب است به محصول زمینشان که گندم هست آب برده و باعث ضرر زیان به بنده گردیدند و من بعد سه بار هشدار جلو گیری کرده‌ام وحالا یکی از آن ها حق مالکیت جوی آب را کردند و از بنده شکایت که در متن شکایت جلوگیری و تخریب و تهدید و حمله کردن که بنده وقتی آب را قطع کردم این شخص آن جا نبوده و هیچ کس را هم ندیدم. با تلفنی با آن شخص صبحت و با احترام گفتم شما این حق جوی آب را ندارید. آن شخص چند تا شاهد از فامیل های خودشان نوشته که گفتند که آن ها در سال های قبل از آن جا آب میبردند. حالا این حق ارتفاق جوی آب را دارند یا خیر؟ اگه میشود در این مورد راهنمایی و توضیح بدهید. همچنین از طولانی بودن متن پوزش میخواهم .

پاسخ ها :

حق ارتفاق جوی آب جوی آب حق ارتفاق