مشاوره حقوقی رایگان - ارث و سرمایه حاصله از آن

حدود 11/5 هکتار زمین زراعی حاصلخیز خوب در شهرستان مینودشت ارثیه پدرم در سال 75 که به رحمت خدا رفت باقی ماند که اینجانب در آن زمان حدود6 سالم بود. این ارثیه بایستی پس از کسر سهم مادرم فیما بین 4 خواهر و 4 برادر تقسیم میشد که انکار انجام نشده بود. دوتا از برادران بزرگترم روی همین زمین ها فعالیت کردند و اکنون مجموع آن زمینها حدود 140 هکتار شده است که یکی از دو برادر همه را بنام خودش زده و هر موقع که مادرم به وی میگفته چرا بنام خودت تنها میزنی می گفته که برای انجام کارهای دارایی و... ولی ما 4 برادریم. اما پس از حدود 20 سال اعلام میدارد که برادر سومی را راضی نموده اند و به من که برادر چهارم هستم می گویند سهم شما فقط 1/67 هکتار (سهم الارث اولیه پدری در سال1375) و از این حدود 130 هکتار که از محل درآمد این زمینها حاصل شده است شما سهمی نمی بری و بین ما دو برادر تقسیم میشود.
حال از نظر شرعی و قانونی می خواستم بدانم با توجه به اینکه درآمد مجموع ارث پدریمان (یعنی 11/5 هکتار) طی حدود 20 سال کاشت و برداشت دو محصول در سال (گندم وشالی) منجر به خرید 130 هکتار شده است و بعبارتی دیگر درآمد حاصل از سهم الارث اینجانب نیز در خرید این 130 هکتار دخالت داشته ، آیا از 130 هکتار به اینجانب نیز سهمی تعلق میگیرد؟ عاجزانه تقاضا دارم کمکم کنید. بی نهایت سپاسگزارم

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام شما باید ضمن اخذ انحصار وراثت دادخواست تقسیم ترکه بدهید و پس از مشخص شدن سهمتان دادخواست مطالبه اجاره بهای این مدت را با نظر کارشناس از برادرتان داشته باشید( در این مدت اجاره به شما تعلق میگیرد)