مشاوره حقوقی رایگان - اثبات وقوع بیع

سلام. آیا وقتی فروشنده قولنامه را رد نمی کند و در اظهارنامه رسمی صراحتا به خریدار اظهار میکند که ملک را به شما واگذار کردم تا بتواند طلب خود را از خریدار وصول کند، خریدار برای فرار از پرداخت بدهی دادخواست اثبات وقوع بیع داده است. در صورتی که که مبیع هم مدتی در اختیار خریدار بوده است. آیا اثبات وقوع بیع انجام نشده است؟ دادگاه میتواند حکم بر اثبات بدهد؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

باید جزییات بیشتری بررسی شود حضوری به وکیل مراجعه کنید دادخواست اثبات وقوع بیع ربطی به فرار از پرداخت بدهی ندارد.چون صرفا به موضوع وقوع عقد رسیدگی میشه.اینکه من ثابت میکنم خریدم به این معنا نیست که ثمن را کامل پرداخته ام این دو مقوله باهم تفاوت ماهوی دارند.ضمن اینکه خریدار میتواند برای اثبات وقوع معامله به اظهارنامه فروشنده هم استناد کند.عقد بیع با تراضی صورت می گیرد و بعد از وقوع عقد فروشنده میتواند اگر ثمن را نگرفته از خریدار مطالبه کند برعکسش هم صادق هست یعنی خریدار هم میتواند مبیع را مطالبه کند.فروشنده نمی تواند به بهانه عدم پرداخت ثمن معامله را برهم بزند مگر ابنکه چنین شرطی در مبایعه نامه درج شده باشد و به فروشنده اختیار برهم زدن معامله در صورت عدم وصول ثمن داده شده باشد.