مشاوره حقوقی رایگان - سوالاتی در مورد رهن مشاع

سلام وقت بخیر

من دانشجوی کارشناسی حقوق هستم سوالاتی دارم خواهش می کنم لطفا پاسخ دهید

سوال 1

ماده ی 776 قانون مدنی بیان می کند که

ممکن است یک نفر مالی را در مقابل دو یا چند دین که به دو یا چند نفر دارد رهن بدهد در این صورت مرتهنین باید به تراضی معین کنند‌ که رهن در تصرف چه کسی باشد و همچنین ممکن است دو نفر یک مال را به یک نفر در مقابل طلبی که از آنها دارد رهن بدهند.

حال سوال من این است که در صورت عدم شکل گیری تراضی مطرح شده در این ماده تکلیف چیست؟

سوال2- همان طور که می دانید اگر عین مال مرهونه تلف شود بدلش رهن می شود حال سوال این است که چه کسی حق طرح دعوا برای گرفتن بدل را دارد توجه فرمائید که مالک همان راهن است

ممنونم

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اگر توافقی بین راهن و مرتهن حاصل نشود عقدی هم محقق نمی شود
در صورت تلف مال مرهونه ، مرتهن باید درخواست بدل به جای مال تلف شده مورد رهن را مطرح نماید و راهن هم می تواند مال دیگری به جای مال مرهونه تلف شده را در رهن مرتهن قرار بدهد