مشاوره حقوقی رایگان - معامله فضولی

با درود و سپاس از شما استاد گرامی.

چنانچه زمین فاقد سند رسمی باشد و تنها دلیل مالکیت سابقه زراعت در دهه 50 شمسی و یک استشهادیه مربوط به آن سال و شهادت مجاورین است.

احدی از وراث دختر بدون اطلاع دادن به سایر وراث ابتدا وکالت فروش به همسرش ارائه و همسرش با سند عادی به صورت فضولی به شخص ثالثی انتقال داده است و قبلا توسط تعدادی از وراث دعوی کیفری تصرف عدوانی و فروش مال غیر مطرح شده است و در پرونده شکایت خریدار (شخص ثالث) مبایعه نامه عادی را ارائه داده است و پرونده بعد از سه سال به دلیل عدم پیگیری شاکی ها قرار منع تعقیب صادر شده است. از طریق این پرونده تصویر مبایعنامه عادی را در اختیار داریم.

آیا طرح این دعوی کیفری موضوعیت داشته؟
با توجه به این که تصرف عدوانی و فروش مال غیر به نظر من در رابطه با معاملاتی هست که معاملین یا متصرف بدون هیچ دلیل یا مدرکی اقدام به تصرف و اعلام مالکیت کرده باشند که در ما نحن فی احدی از وراث با توجه به این که مالکیتی به دلیل وراثت داشته است اقدام به معامله کرده است. به نظر من در نهایت این پرونده جرم ثابت نمی شود. آیا نظر من صحیح است ؟

حال برای طرح دعوی اعلام بطلان معامله از طرف سایر وراث جاهل به معامله، آیا صرفا استناد به مبایعه نامه فضولی کفایت میکند یا باید بدوا طرح دعوی اثبات مالکیت و سپس طرح دعوی بطلان معامله فضولی را خواست؟

به طور کلی رویه قضایی بطلان معامله فضولی در دعاوی که مالک فاقد سند رسمی است و دلایل مالکیت صرفاً شهادت شهود و مطلعین محل و سابقه تصرف و زارعت است به چه صورت می باشد؟

قبلاً از پاسخ های عالمانه و راهگشایتان کمال تشکر را دارم

در پناه خدا

پاسخ ها :

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
کامل توصیح ندادید نقل و انتقال به چه میزان صورت گرفته است ؟سبق تصرف داشتید یا خیر
در صورت تمایل به مشاوره تماس بگیرید
موفق باشید