مشاوره حقوقی رایگان - حق حبس چیست و آیا میتواند دلیل عدم تمکین باشد؟

درود
همسر من حدود 2 ماه است از منزل مشترک بدون اجازه رفته است و بعد از مدتی وسایل جهیزیه خود را نیز برده است. همچنین در این مدت مهریه خود را در ثبت اسناد به اجرا گذاشته است.
من چند روز پیش دادخواست عدم تمکین فرستادم و دادگاه وقت رسیدگی تعیین کرده.
آیا در دادگاه همسر من میتواند اظهار کند به علت اینکه مهریه خود را هنوز دریافت نکرده است (حق حبس) منزل را ترک کرده یا نه ؟ (در عقدنامه مهریه عند المطالبه بوده، ولی من فعلا توانایی پرداخت ندارم ، همچنین او مهریه را اجرا گذاشته است). اگر این مورد را بهانه قرار داد چه دفاعی میتوانم داشته باشم ؟

پاسخ ها :

سيما  علوي حجازي

سرکار خانم سيما علوي حجازي :

سلام. حق حبس زمانی برای زوجه قابل تصور است که به اراده خود تمکین نکرده باشد در مورد همسر شما که قبلا تمکین کرده است حق حبس وجود نداره و نفقه زمانی به ایشان تعلق می گیرد که تمکین داشته باشد مگر اینکه برای عدم تمکین دلیل قانونی داشته باشد اما به هر حال مهریه به ایشان تعلق می گیرد در مقابل شما می توانید دادخواست اعسار بدهید