مشاوره حقوقی رایگان - عدم استرداد پول پیش خانه توسط موجر

با سلام خدمت شما بزرگوارن که برای مردم وقت میگذارید و ممنون از تمامی شما.
بنده خانه ای را رهن کردم که موعد آن خانه 8 ماه است که تمام شده و بعد تمام شدن موعد با مالک برای ودیعه تماس گرفتم و گفت مشکل ندارد و من هم به دنبال خانه رفتم و خانه ای پیدا کردم. تماس گرفتم گفت من چک دو ماه به تو میدهم و بنده هم گفتم کسی خانه اش را به من نمیدهد که دو ماه بعد پول بگیرد و در اون گیر و دار از من شکایت کرد که به شورا کشیده شد.
الان برای من حکم تخلیه بدون دادن پیش پول گرفته است و میگوید شما هشت ماه خارج از قرارداد نشسته ای ولی باز اون شعبه گفت شما 20 روز وقت بده و یک مبلغی به این آقا پرداخت کن تا تخلیه کند که وکیل مالک گفت این آقا بابت هشت ماه دیرکرد بدهکار هم هست. در صورت این که خانه در رهن من است و مشکل شکایت کردن و تخلیه نکردن ندادن پیش پول است. الان من باید چی کار کنم؟ ممنون از راهنمایی شما.

پاسخ ها :

الهه دشتی

سرکار خانم الهه دشتی:

سلام چنانچه بتوانید اثبات نمایید ملک آماده تخلیه بوده و موجر عالما و عامدا از پرداخت رهن خودداری کرده، ممکن است داذگاه بپذیرد که بابت 8 ماه اجاره ندهید. اما بدانید که غالب دادگاهها معتقدند باید در موعد تخلیه کزده و کلید را تحویل شورای حل اختلاف می دادید در غیر اینصورت بجهت استفاده از ملک، باید اجاره پزداخت نمایید، در نهایت می توانید دفاع نمایید که موجر در این ایام از مبلغ رهن استفاده کرده که ارزش آن معادل اجاره هشت ماه است و عرف غالب و توافق طرفین نیز ، عرفا و عادتا نیز در خصوص رهن کامل ملک و طلب ایشان بابت اجاره هشت ماه و سود حاصل از بهره برداری از مبلغ رهن تهاتر گردد