مشاوره حقوقی رایگان - اشتباه در انعقاد نوع عقد

حدود 20سال قبل پدرم یک قطعه زمین به شخصی فروخت تا او از این قطعه زمین بعنوان راه عبور به ملک خود بهره گیرد. در فروشنامه ذکر شد که قرار است زمین مورد معامله جاده شود. با توجه به اینکه قصد پدرم فروش راه عبور (حق ارتفاق) به آن شخص بوده و کاتب نیز به عدم آگاهی خود در نگارش نوع قرارداد اقرار میکند، آیا می توان دادخواستی مبنی بر بطلان عقد بیع و تبدیل آن به عقد موجد حق ارتفاق داد؟ دلیل اینکه دنبال این دادخواست هستم اینه که زمین مجاور این راه عبور متعلق به پدرم هست و این شخص با ادعای شخصی بودن کوچه، اجازه بهره برداری مشترک را به ما نمی دهد

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

امکان بطلان عقد بیع نیست ولی چانچه از قدیم در آن زمین حق عبور بوده ایشان نمی تواند مانع شود