مشاوره حقوقی رایگان - حقوق مدنی

الف- سروش که یک تاجر تهرانی است طی نامه ای فروش یک صد تخته فرش را به بهنام که یک تاجر اهوازی است ایجاب می نماید. بهنام پس از اطلاع از مفاد ایجاب، قبولی خود را نوشته و به منشی خود به نام علی دستور می دهد که نامه حاوی قبولی را پست نماید علی در اثر غفلت نامه را با سه روز تاخیر پست می کند و روز بعد از قبولی، بهنام از قبولی خود پشیمان شده و به تصور این که علی نامه را پست کرده طی فاکسی پشیمانی و خود را به سروش اعلام می کند و در همان روز بهنام در اثر یک سانحه رانندگی فوت می نماید.

با توجه به مساله به سوالات زیر مستندا و مستدلا پاسخ دهید.

اولا-بیان کنید که معامله مذکور تحقق یافته است یا خیر؟ (نظریات مختلف)

ثانیا- در فرض تحقق معامله:

1- سروش جهت اجرای تعهد خود باید فرش ها را تحویل چه کسی بدهد؟

2- در صورت تلف شدن فرش ها وضعیت اقاله چنین معامله ای چگونه است؟

ثالثا- در صورتی که ثابت شود سروش قبل از انجام معامله دچار جنون ادواری شده بود، وضعیت معامله چگونه است؟

پاسخ ها :

فوت خریدار کالا جنون ادواری طرف معامله معامله کالا قوانین خرید و فروش کالا