مشاوره حقوقی رایگان - ثبت قرارداد الکترونیک وکالت

سلام من میخواهم با وکیل قرارداد الکترونیک وکالت ثبت کنم فقط بهم گفته یه کد برات میاد برام بخون تا امضات پای قرارداد بیفته. از چه راه هایی میتونم متن قرارداد رو ببینم؟

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

سلام از وکیل بخواهید پی دی اف قرارداد رو واستون بفرستند یا تشریف ببرید دفتر خدمات الکترونیک قضایی

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

در کمال تاسف فعلا سامانه ثنا قرارداد را در اختیار موکل قرار نمی دهد یک اشکال و ایراد اساسی در طراحی سامانه وجود دارد به موکل پیامک رمز ارسال میکند و میگوید ابتدا قرارداد را مطالعه کن بعد این رمز را در اختیار وکیل قرار بده. این پیامک رمز فقط10 دقیقه اعتبار دارد موکل نمی تواند از سامانه قرارداد را برداشت کند مطالعه کند از طرفی تا وقتی پیامک رمز را برای وکیل ارسال نکرده باشد و وکیل آن پیامک را در سامانه به جای امضای موکل وارد نکند قرارداد شکل نمی گیرد. پس وکیل هم نمی تواند قرارداد را برای موکل ارسال کند چون تا وقتی رمز را که دست موکل هست وارد نکند قرارداد منعقد نمیشود. فراموش نکنید که سامانه صحبت از قرارداد میکند نه پیشنویس قرارداد. در این مرحله وکیل فقط میتواند پیشنویس قرارداد را برای موکل ارسال کند اما آن پیشنویس هم چون فاقد امضاست عنوان قرارداد را ندارد از طرفی وکیل تا تایید نهایی را نزده باشد میتواند مفاد قرارداد را تغییر دهد. مخلص کلام اینکه خود سامانه در بحث رویت قرارداد ناقص هست . قبلا موکل میتوانست قرارداد ثبت شده را از سامانه ثنا برداشت کند اما بعدا سامانه تغییر یافت و این امکان از بین رفت. امروز تنها راه حل ممکن این است که موکل بعد از عقد قرارداد با رجوع به دفاتر خدمات قضایی قرارداد را تهیه کند یا اینکه از وکیلش قرارداد را بگیرد و گزینه آخر هم اینه که به پرونده مراجعه کند از داخل پرونده قرارداد را با در خواست رونوشت برداشت کند. به زبان ساده هیچ راهی جز اعتماد به وکیل برای موکل وجود ندارد.از آنجایی که عقد وکالت الکترونیک عنوان قرارداد را دارد طرفین عقد باید بتوانند پیش از امضای قرارداد محتوای آن را مطالعه کنند. اشکالات و ایرادات زیادی به این سبک قراردادهای الکترونیک وارد هست .هر چند اغلب وکلا پایبند اصول و اخلاق حرفه ای هستند و در عمل احتمال سو استفاده از طرف وکیل انصافا بسیار پایین هست اما بهرحال ضوابط باید بنحوی تنظیم شود که مبنا صرفا اعتماد به افراد نباشد.