مشاوره حقوقی رایگان - حقوقی

با سلام و عرض ادب و آرزوی سلامتی و توفیق ........ در تاریخ 98/12/27 بین سه خواهر و دو برادر و پدر متنی به شرح ذیل امضا گردید:‏ در‏ کمال صحت و سلامت عقل و مزاج و روح و روان با اهلیت تام حاضر دفتر گردیدند و بعد الحضور با طیب خاطر و رضای کامل کلیه اختلافات و مناقشات موجود و تنازعات و ترافعات و دعاوی احتمالی ناشی از روابط و ارتباطات معاملاتی و مشارکتی و مالی منعقده مکتوبه و غیر مکتوبه خودشان تحت هر اسم، عنوان و نام برده که هست و باشد و بداهتاً قوانین و مقررات موضوعه جاریه مملکتی مصالحه ی آنها را تجویز کند، تمامی شرایط و موازین حاکم بر عقد صلح بین آنها ساری و جاری گردید و به سائقه احتیط ‏اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن به اعلی مراتبه از طرفین به عمل آمد و ضمن عقد موصوف افراد فوق الذکر متراضیاً و متوافقاً اقرار و اعتراف صریح نمودند که هیچکونه مطالبات، طلب، حساب، دین و دیون، بدهی و بطور اعم حق و حقوقی راجع به موارد مذکوره از یکدیگر نداشته و ندارد و از هر حیث و جهت نسبت به همدیگر بری الذمه می باشند و با ساقط کردن کلیه حقوق حق هرگونه ادعا و اعتراضی را ولو در آتیه در خصوص موارد مسطوره از خود سلب و ساقط نمودند .

امروز یکی از برادران پولی را که به امانت پدر نزد او گذاشته است را بر داشته و میگوید حق اوست با ارائه دلایل زیر:

1- میگوید من در سال های گذشته یعنی 40 سال پیش به ایشان قرض داده بودم ( غیر مکتوب و شفاهی ) و حالا با حساب امروز مبلغ یک میلیارد طلب دارم و از موضوع فقهی " تقاص " حق خود را میتوانم بدون اجازه برداشت نمایم .... با توجه به متن صلح نامه در تاریخ سال 98 اجازه دارند یا خیر ؟

2- میگوید چون سربرگ صلح نامه "قرارداد صلح قطعی در مقام رفع تنازع" است من میتوانم تنازع جدید کنم و مجدداً برای طلب سال 60 مال خود را همراه با سود چهل ساله پس بگیرم .... آیا ایشان شرعاً مجاز هستند؟

3- با توجه به اینکه تمام این توافق نامه به امضا همگی رسیده اگر ایشان خود را مجاز میدانند این مجوز برای دیگران هم ساری و جاری میباشد؟

4- با توجه به " بری الذمه " شدن همه امضا کنندگان باز هم میتوان ادعای طلبماقبل توافق نامه را کرد؟

........................... با تشکر و امتنان از راهنمایی حضرت عالی

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
با توجه به صلح نامه رسمی ومفاد مندرج در ان بنظر برادر شما حق چنین ادعایی نخواهد داشت و پدر شما میتواند الزام ایشان به ایفا تعهد واسترداد وجه را بخواهد