مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه وجه رهن

سلام. خرداد ماه 1396 پایان قرارداد من بود که مبلغ 24 میلیون وجه رهن به صاحب خانه داده بود. در قرداد ذکر شده بابت هر روز تاخیر در بازپرداخت رهن روزی 50 هزار تومان جریمه دارد. طی شکایت به دادگاه بابت وجه رهن و مطالبه خسارت دیرکرد قاضی گفت چون چک گرفتی پس دیرکرد به استناد به ماده 1257 قانون مدنی رد می شود و فقط طبق شاخص بانک مرکزی خسارت دریافت میکنم.
اول آیا این موضوع صحیح می باشد که توافق ثبت و امضا شده موجود در قولنامه رد بشود؟
دوم صاحب خانه فقط همین یک منزل را دارد و با توجه به وضعیت مالی ضیع شده اش تقاضای اعسار کرده است. آیا میتواند این کار را انجام بدهد؟
سوم تا مرداد 1400 مبلغ مطالبه رو چطور میتونم محاسبه کنم؟ با احتساب شاخص بانک مرکزی چقدر شده؟

پاسخ ها :

پگاه احمدی

سرکار خانم پگاه احمدی :

با سلام. نظر برخی قضات چنین است. شخصا موافق با این نظر نیستم. می تواند تقاضای اعسار نماید اما با تقاضای تخلیه منافات دارد. از نرم افزار های محاسبه خسارت تاخیر استفاده نمایید.