مشاوره حقوقی رایگان - سد معبر

با سلام و احترام. 2کوچه از دو پلاک تفکیکی جداگانه که بین آن دو، نهر متروکه بوده و دادگاه حکم بر متروکه بودن نهر مذکور داده با میله های فلزی که بین میله ها نفررو بوده ولی ماشین رو نیست توسط شهرداری مسدود گشته است. نهر مذکور که امتداد دارد و عملاً اثری از آن بجای نمانده و حتی آسفالت هم شده در محل تلاقی دو کوچه به طول 6.5 متر باعث اتصال دو کوچه شده و گذر از یکی به دیگری را ممکن ساخته است. همین 6.5 متر که میله گذاری شده، در جوابیه ی شفاهی شهرداری این چنین توجیه شده که کوچه ی مذکور در طرح تفکیکی بن بست اعلام شده است. لازم به ذکر است که در طرح تفکیکی درست است که کوچه ی مذکور بن بست اعلام شده ولی این به خاطر وجود نهر بوده و مضافاً در آخر بن بست چیزی تعریف نشده است. حال نهر متروکه شده و حتی شهرداری اقدام به فروش نهر به برخی مالکین پلاکهای همجوار کرده است. از قدیم اشخاص از این معبر گذر می کردند و برخی انشعابات چون گاز و تیر برق و علمک گاز از یکی به دیگری منشعب شده اند. اخیراً چون یکی از ساکنین کوچه کارمند شهرداری است اقدام به درخواست میله گذاری کرده و بقیه ی ساکنین کوچه ی اول را با خود همراه کرده است. طرح تفصیلی شهرداری در این باب موجود نیست. تقاضا دارم راهنمایی قانونی را در این مورد بفرمایید که آیا مسدود کردن راه ارتباطی دو کوچه جواز قانونی دارد؟ یا نه؟ ممنون

پاسخ ها :

علی اکبر حاجی زاده نداف

جناب آقای علی اکبر حاجی زاده نداف :

سلام اگر در کوچه حق ارتفاق داشته باشید مثل حق عبور یا حق باز کردن پنجره به آن می توانید از آن دفاع کنید