مشاوره حقوقی رایگان - اگر فروشنده ملک تعهدات خود را انجام نداد چه کنیم ؟

سلام بنده برج 11 سال 98 یه اپارتمان خریدم قرار بود 25 اسفند 98 به ما تحویل دهند که ندادند و تاریخ به 30 فروردین 99 تغییر دادند.
بنده کل ثمن معامله را تاریخ 25 اسفند 98 پرداخت کردم به غیر از 50 میلیون تومن که قرار هنگام تنظیم سند هستش.
ملک را 15 مرداد 99 به ما تحویل دادند با کسری تعهدات.
تقریبا خرداد ماه 99 فروشنده بنده را املاک خواند و قرار شد موارد کسری را نوشته بیاوریم تا از سازنده تعهد بگیریم که انجام دهد .
نکته اینجاست که فروشنده یک بند به زیر این تعهد مبنی بر انتقال سند از تاریخ 20 ابان 99 به 1400/03/31 اضافه نمود.
در صورتی که بنده ناراضی بودم و در املاک شلوغ پلوغ کرده بودند. ما امضا کردیم .

بعد که اومدم خونه تازه متوجه شدم که اصلا سازنده هیچ امضایی نکرده گویا اینکار کردن فقط برای اینکه از بنده امضا بگیرند مبنی بر تغییر تاریخ سند .

هرچند که سازنده به هیچ یک از بندهای اون تعهد در تاریخ مد نظری که ذکر شده بود عمل نکرد.

بنده هم 20 ابان 99 طبق قرار که در مبایعه نامه ذکر شده بود رفتم محضر با پول و عدم حضور گرفتم . به ازای هر روز دیرکرد 200 هزار تومان جریمه مقرر شده است و توجه داشته باشید بنده تمام ثمن معامله زودتر از موعد پرداخت کردم.

الان 2تا سوال برای بنده ایجاد شده.

1- مراحل اینکه خسارت بگیرم چطور هستش؟
2- آیا اون برگی که تاریخ انتقال سند تغییر دادند اعتبار دارد؟

پاسخ ها :

رسول زارع

جناب آقای رسول زارع:

در مورد مطالبه خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد و مرجع رسیدگی کننده اول مبایعه نامه رو بخونید امر شرط داوری شده باشه، داور صالح به رسیدگی هست اگر شرطی در مورد داوری نباشه میتونید از طریق محاکم حقوقی نبست به الزام فروشنده به تنظیم سند و مطالبه خسارت اقدام کنید و در مورد امضا هم اگر امضا شما ذیل توافق بعدی باشه، فروشنده می‌تونه به اون استناد کنه و در واقع با امضا توافق جدید به فروشنده مهلت جدید دادین، اگر توافقی نشده باشه و امضا رو حیل مختلف گرفتن باید اثبات کنید که عملا اثبات این امر با اوصافی که گفتین یه کم سخته