مشاوره حقوقی رایگان - تقدم معامله موکل

با سلام و عرض ادب. به شخصی وکالت فروش ملک داده میشه بعد از یک هفته خود مالک ملک را میفروشد. بعد از ده ماه شخصی برای مالک احضاریه میاد مبنی بر اینکه امتناع کردن از تنظیم سند ملک یعنی وکیل ملک را فروخته قبل از تاریخی که موکل معامله رو انجام داده حالا از طرف وکیل هیچگونه اطلاع مکتوب یا شفاهی وجود نداره که ملک را معامله کرده. حالا تقدم معامله کدوم درسته اینجا چه کسی باید پاسخگو باشه ‌خطا کار کیست. با تشکر فراوان

پاسخ ها :

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام
مبایعه نامه ای که تاریخ مقدم دارد معتبر است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
با توجه به اینکه وکیل قبل از معامله موکل ملک را فروخته وسپس موکل همان ملک را بفروش رسانیده است لذا بنظر معامله وکیل که در حدود اختیارات ایشان بوده مقدم بر مبایعه نامه فروش موکل است ولذا موکل باید جوابگوی عمل خود باشد

سيداسداله  سجاديان

سيداسداله سجاديان :

معامله وکیل باتوجه به تقدم تاریخ معامله صحیح است ومعامله دوم که توسط موکل فروخته شده فضولی است ومشمول مقررات معامله فضول میباشد

نفيسه صادقی

سرکار خانم نفيسه صادقی :

سلام با عنایت به اینکه اقدامات وکیل قبل از عزل معتبر است قطعا معامله ی انجام شده توسط وکیل صحیح است