مشاوره حقوقی رایگان - جریمه تاخیر در تحویل آپارتمان

با سلام.
آیا بنده میتوانم جریمه تاخیر در تحویل را حتی بعد از تحویل گرفتن آپارتمان از فروشنده بگیرم؟ چون که در زمان تحویل املاک نوشته که هیچ ادعائی ندارید و امضا کردیم البته دست بنگاه و سازنده در یک کاسه است و آن قدر بهانه و ضرر کردیم گفتند که ما دلمان سوخت و گذشت کردیم در حالی که پنج ماه به دلیل تاخیرشان ماهی 2 میلیون اجاره دادیم و متاسفانه بعدا حرف های نامربوط شنیدیم و آزرده شدیم و نواقصات جزئی هم دارند اما به خاطر سفارش دوستان که گفتند تحویل مهم است مجبور به تحویل گرفتن شدیم و در ضمن از بابت هر روز 100 هزار تومن جریمه نوشته شده است. به نظر شما می شود قانونا جریمه تاخیر را علی رغم تحویل واحد گرفت؟
همچنین با توجه به این که تاریخ تنظیم سند هم 30 شهریور ماه 1400 است آیا جریمه تاخیر در تنظیم را هم میتوانم در صورت تاخیر کردن بگیرم؟
آیا سازنده میتواند بدون اجازه بنده مغازه در پارکینگ احداث کند؟ در حالی که در پروانه ساختمان مغازه نیست و با ماده صد و با رشوه بگیرد؟ با تشکر.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا در خصوص تحویل چون اعلام داشته ایید ادعایی ندارید نمیتوانید خسارت اخذ نمایید
ثانیا برای تنطیم سند اگر در موعد مقرر در دفتر خانه حاضر نگردد وشما گواهی عدم حضور اخذ نمایید میتوانید خسارت بگیرید
ثالثا ساخت مغازه برخلاف پروانه ساختمانی قانونی نیست ومراتب را به شهرداری گزازش دهید