مشاوره حقوقی رایگان - حضانت فرزند در صورت زندانی بودن پدر

سلام. برادرم در زندان است و دو دختر 15 و 11 ساله دارد و همسر او طلاق گرفته است و پدرمان فوت کرده است. مادر از حضانت فرزندان سرباز زده و بچه ها پیش مادرمان هستند. راه حل چیست؟ آیا حضانت به مادرمان میرسد؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

چنانچه که به دلایل زندانی بودن پدر یا مادر اجبار او ممکن نباشد دادگاه با هزینه پدر حضانت او را به دیگری می سپارد.در این موارد پدر بزرگ ها و مادر بزرگ های پدری یا مادری به ترتیب اولویت دارند.وی در رابطه با هزینه نگهداری از کودکان تاکید کرد: امور حقوقی فرزندان اعم از پسر یا دختر حق و تکلیف ولی خاص (پدر) است.

بنابراین در زمانی که حضانت فرزند به عهده‌ی مادر است چه پیش از 7 سالگی و چه بعد از 7 سالگی با حکم دادگاه هزینه نگهداری فرزندان به عهده پدر است.چنانچه که پدر از این کار سرباز زند مادر می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و پدر را مجبور به پرداخت هزینه متعارف نگهداری خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت و تحصیل کند.وی در پاسخ به این سوال که اگر پدر و مادر بر روی مبلغی توافق کرده باشند اما این مبلغ کافی نباشد، توضیح داد: با افزایش هزینه زندگی مادر می تواند از دادگاه درخواست تبدیل مبلغ توافق شده را بکند و به این وسیله مشکل رفع شود.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر مادر قبول نکنه دادگاه اجبارش میکنه اگر امکانش نبود به خرج پدر جهت نگهداری به اقربای دیگه سپرده میشن