مشاوره حقوقی رایگان - اختلاف متراژ ملک پیش خرید

سلام. در سال 94 ملکی به متراژ 260 متر پیش خرید کردم، بعد از گذشت 3 ماه از تاریخ مقرر تحویل ( در سال 97 ) ملک رو تحویل گرفتم ولی پس از گذشت 4 سال از اون تاریخ هنوز سازنده به دلیل تخلفات عدیده، موفق به گرفتن سند نشده بودند. تا الان که بعد از گرفتن سند متراژ ملک را 246 متر اعلام کردند، یعنی 14 متر کمتر از متراژ اصلی مورد معامله.
من هنگام خرید دستور نقشه رو ندیدم ( به دلیل اعتماد بیش از اندازه به سازنده ) ولی الان متوجه شدم که سازنده از متراژ ملک با اختلاف 1 الی 2 متر ( طبق دستور نقشه) آگاه بوده و با سو استفاده از جهل من، 260 متر پیش فروش کرده اند.
در قرارداد قید شده که کسری یا اضافه متراژ طبق توافق طرفین محاسبه میگردد ( ولی به تاریخ روز یا تاریخ ثبت قرارداد اشاره نشده)؛ در ضمن برای هر روز تاخیر در تحویل و ثبت سند روزانه مبلغ 2/000/000 ریال ضرر و زیان درنظر گرفته شده است. با توجه به کسر 14 متر( که بیشتر از 5٪ متراژ مورد معامله، هست)، آیا من بعنوان خریدار صاحب حق هستم؟ آیا میتوانم بهای اون 14 متر رو به قیمت روز مطالبه کنم.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
بله بر اساس کسری مساحت ملک مستحق دریافت مابه التفاوت کسری مساحت به متراژ14 متر خواهید بود

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

نیاز به بررسی قرارداد پیش خرید است معمولا متراژ حدودی قید شده ولی اگر حدود به طور قطع مشخص باشد امکان اخذ خسارت وجود دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام در قرارداد پیش فروش ساختمان اگر بعد از صدور سند معلوم شود که متراژ ساختمان بیشتر از 5 درصد کاهش یافته است ، پیش فروشنده مکلف است که قیمت متراژ کاهش یافته را طبق قیمت روز کارشناسی پرداخت نماید و بابت تاخیر در تسلیم مبیع و تاخیر در تنظیم سند رسمی ، شما میتوانید دادخواست مطالبه وجه التزام روزانه ..... مبلغ ، طبق قرارداد را مطرح نمایید