مشاوره حقوقی رایگان - کسری متراژ زمین مشاعی

باسلام. زمینی مشاعی با کاربری باغی در سال 92 فروختم بصورت سهام در مبایعه‌نامه دستی و چاپی و سند محضری بصورت سهام قید و انتقال داده شده . در قسمت متراژ قرارداد سهام طبق رویت خریدار ذکر گردیده است . و در قسمت آدرس ملک مورد معامله نقشه تفکیک دستی و محلی بدون ذکر متراژ قواره شماره 8 ذکر گردیده .
خریدار در سال 93 به عنوان شکایت مال غیر و کمبود متراژ زمین از من شکایت کیفری کرد که دادگاه نسبت به رد شکایت اقدام نمود
حالا خریدار از من شکایت حقوقی کرده بابت کسری متراژ . توضیحا در قرارداد ذکر گردیده هرگونه تغییر کاربری و کمبود و افزایش متراژ ناشی از تفکیک شهرداری و ثبت به عهده خریدار می باشد

پاسخ ها :

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

شما عمل بیع انجام دادی
وبیع چه بصورت تجاری و چه مدنی
یعنی تملیک عین به عوض معلوم طبق ماده 234 مدنی اندازه ء ملک هم صفت است که تخطی از آن موجب فسخ خریدار .
از طرفی شما مال مشاعی فروختید مال مشاعی بدون تفکیک وقتی فروخته میشود غیر نافذ است چون در مال مشاعی تمامی شرکا ء حتی در متر متر ملک حق مالکیت دارند پس شما بخاطر اینکه ملک مشاعی فروختید بخاطر نبود وصف ملک از حیث مقدار صفت عین نامعلوم است وهم معامله ء شما باید بعد از تفکیک باشد تا وصف و صفت ملک مشخص باشد والا معامله ء شما فضولی ست و تا شریک مشاعی شما معامله رو تنفیذ نکرده معامله ء شما فضولی ست .