مشاوره حقوقی رایگان - دادگاه تجدیدنظر و نحوه درخواست خسارات جانبی در یک پرونده کیفری

سلام
خواهش میکنم کامل بخوانید و جواب هر دو سوالم را بدهید
فردی از من کلاهبرداری کرده و من برعلیه او پرونده کیفری تشکیل و دادخواستی دادم برای ردمال و جبران خسارات جانبی
قاضی دادخواست را نخوانده و فقط حکم به رد مال داده و شلاق و دوسال زندان
ضمنا عنوان جرم را با ارفاق بحال مجرم سرقت مستوجب تعزیر تشخیص داده. درحالیکه به خود مجرم هم گفت در واقع باید تو را به کلاهبرداری محکوم میکردیم ولی ارفاق کردیم. حالا دزد من رفته و با حکم سبکی که برایش بریده اند حال میکند و نمی آید پاسخگوی رد مال حتی باشد
الان نزدیک دوماه از حکم اولیه قاضی مبنی بر ردمال گذشته و او پول مرا نیاورده
هنوز چندروز از مهلت تجدیدنظر باقی مونده. من میخام برای ایجاد فشار بر مجرم درخواست بررسی کلاهبرداری او را در تجدیدنظر بدهم چون از اولش هم خودم در دادخواست بحث کلاهبرداری را مطرح کرده بودم و قاضی گفت به مجرم ارفاق میکنم و سرقت مستوجب تعزیر برایش میزنم ولی خب این ارفاق جواب نداده و مجرم را سر به راه نکرده
آیا درصورتی که من مدارک محکمه پسند در اثبات کلاهبرداری اراِیه دهم دادگاه تجدیدنظر حکم به کلاهبرداری او خواهد داد؟
و سوال دوم آیا از طریق همین دادگاه تجدیدنظر میتوانم در جهت مطالبه خسارات جانبی اقدام کنم یا مسیر متفاوتی دارد؟؟؟ چه نوع دادخواستی باید بدهم؟؟؟

پاسخ ها :

جهانبخش باقری مطلق

جناب آقای جهانبخش باقری مطلق :

سلام، حکم قاضی قابل قبول است. و اگر فکر می کنی مجازات تعیین شده کم است ، می توانی از دادگاه تجدید نظر بخواهی مجازات او را تشدید کند. دادگاه تجدید نظر نسبت آنچه در مرحله بدوی رسیدگی شده رسیدگی می کند بنابران شما نمی توانید عنوان مجرمانه مرحله بدوی را تغییر دهید. جواب سئوال دوم: خیر ؛ باید به شورای حل اختلاف دادخواست بدهید.