مشاوره حقوقی رایگان - ارث

با سلام و ادب. خسته نباشید

مادرم فوت کرده است. پدر و مادر ایشان، شوهرش (پدرم) و دو دختر و دو پسر در قید حیات دارند.

یک قطعه زمین با متراز 2000 متر در شهر کوچکی بعنوان مهریه داشت. (بنچاق یا قولنامه دستی دارد این سند )

یک واحد آپارتمان هم سند ششدانگ به اسم ایشان است. که در زمان حیات وصیت کرده است کل آن به پدرم برسد.(کل ورثه هم رضایت دارن و حاضرن به صورت رسمی اعلام نمایند)

الان تکلیف انحصار وراثت چگونه است؟
آیا از این واحد آپارتمان مالیات بر ارث هم کم می شود؟ چند درصد؟

آیا ورثه بصورت توافقی و بدون انحصار وراثت می توانند زمین 2000 متری را براساس حق قانونی هر ورثه بدون انحصار وراثت بین خود تقسیم نمایند؟

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام انحصاروراثت الزامی است پس از مشخص شدن حصه هرکدام بعدا امکان توافق است

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام برابر قانون پس از فوت هر شخصی برای تعیین ورثه لزوما باید درخواست انحار وراثت گردد / ماترک متوفی براساس برگ انحصار وراثت صادره از شورای حل اختلاف پس از پرداخت مالیات بر ارث بین انان تقسیم می گرددمالیات برارث مانند سایر منابع مالیاتی بر اساس قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود.

سهم الارث هر یک از وراث طبقه اول مبلغ 000/000/30 ریال به عنوان معافیت کسر و مابقی با شرح ذیل الذکر مشمول مالیات می گردند.

طبق ماده 20 قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص وراث طبقه اول تا مبلغ 50میلیون ریال معادل 5 درصد،

مازاد بر مبلغ 50میلیون ریال تا مبلغ 200 میلیون ریال ، معادل 15 درصد،

مازاد بر مبلغ 200 میلیون ریال تا مبلغ 500 میلیون ريال معادل 25 درصد

و مازاد بر مبلغ 500 میلیون ريال معادل 35 درصد می باشد.

البته لازم به ذکر است که ورّاث یا نماینده قانونی آنها موظفند ظرف مدت 6 ماه از تاریخ فوت متوفی، به سازمان امور مالیاتی محل سكونت مرحوم یا مرحومه مراجعه و با ارائه اسناد مربوطه، صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث گزارش نمایند.

پس از تشكیل پرونده متوفی، گواهینامه تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث صادر و به ورثه داده می شود.

این گواهینامه یکی از مدارک لازم برای درخواست گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف می باشد.

در این گواهی، اسامی وراث قانونی اعلام و میزان سهم الارث هر یک از آنها مشخص می گردد.

پس از تکمیل اظهارنامه، کلیه اموال منقول و غیرمنقول متوفی به نرخ روز توسط ماموران تشخیص مالیات قیمت گذاری می شوند و کلیه بدهی های متوفی مانند وام ها، مهریه و غیره از آن کسر می شود.

پس از آن با توجه به سهم الارث هر یک از وراث مالیات بر ارث به نسبت محاسبه می شودموفق باشید