مشاوره حقوقی رایگان - تمکین

با سلام
چند ماهی هست که خانومم درخواست مهریه و نفقه داده و منم عدم تمکین زدم که دادگاه رد کرد با توجه به حق حبس چون باکره است. با توجه به اینکه چندین بار ریش سفید فرستادم خانم قصد بازگشت نداره، سوال اینکه تکلیف من چیه؟ مهریه اش هم بالاست و ندارم، آیا میتونم درخواست ازدواج با شخص دیگری بدم به دادگاه؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اصولا با توجه به حق حبس زوحه نمیپذیرند

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
دادگاه خانواده زمانی مجاز به صدور رأی مبنی بر اذن زوج به ازدواج مجدد صادر می‌کند که که زوجه بدون مانع مشروع و قانونی از انجام وظایف خود امتناع نماید، در سؤال مطروحه چون علت عدم تمکین زوجه حق حبس قانونی وی می‌باشد، تخلفی صورت نگرفته است تا محکمه مجاز به صدور رأی به اذن ازدواج مجدد مرد باشد، هر چند در قانون جدید حمایت از خانواده مقرراتی که ازدواج مجدد زوج را منع یا منوط به اذن محکمه نموده باشد، وجود ندارد اما در ماده 58 قانون موصوف اشاره‌ای به نسخ قانون حمایت از خانواده سال 1353 نیز نشده است.

فلذا باید پذیرفت که در مواردی که قانون جدید ساکت است قانون حمایت از خانواده سال 1353 نسخ نگردیده و لازم‌الاجرا است و لذا محکمه باید در صورت احراز تخلف زوجه اذن ازدواج مجدد مرد را صادر نماید