مشاوره حقوقی رایگان - چک خارج از کشور

اینجانب دارنده حساب بانک ابوظبی تجاری در امارات هستم یک فقره چک من را دزدیده اند و در وجه شخصی صادر کرده اند الان شخص مدعی شده که این چک را به ازای طلب از کسی دریافت نموده و در ایران بر علیه من میخواهد شکایت کند. ضمنن شخص مدعی ایرانی هست. لطفا اگر راهنمای فرمایید که چگونه عمل کنم

پاسخ ها :

رقیه شکری

سرکار خانم رقیه شکری:

با سلام .ضمن اعلام سرق و مسدود نمودن حساب شکایت کیفری سرقت مطرح نمایید .البته چک سند تجاریست و وصف تجریدی دارد لذا در دفاع عملی باید بخوبی اثبات کنید که چک به سرقت رفته است.موید باشید.

یک وکیل

با سلام به بانک اعلام سرقت نمایید و تا یک هفته جلوی چک را بگیرید و در این مدت در دادسرا طرح شکایت کنید. اگر چک شما چک بانک اماراتی است که در ایران قابل پرداخت نیست.

یک وکیل

سلام" چکهای صادره عهده به بانک محال علیه واقع در ایران و گواهی های عدم پرداخت صادره از آن در دادگاههای ایران قابلیت شکایت و رسیدگی دارند و چکهای صادره عهده به بانکهای خارجی مشمول مقررات محل صدور گواهینامه عدم پرداخت واقع در آن کشور خارجی و در فرض این سؤال ، ابوظبی و کشور امارات هستند .

یک وکیل

سلام. همکاران به درستی پاسخ شما را دادند لذا زا تکرار پرهیز می نمایم.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.ظاهراً شما پس از سرقت چک شکایتی در محل وقوع جرم طرح ننموده ایید.لذا اینجا کار کمی مشکل می شود .پیشنهاد اخذ مشاوره حضوری از وکیل را دارم.یاالله

سروش سلامیان

جناب آقای سروش سلامیان :

با سلام خدمت شما
اگر این شخص بخواهد در ایران علیه شما دعوا مطرح نماید این امکان را دارد از چک به عنوان سند عادی مثل یک دست خط استفاده نموده و طرح دعوا نماید .
اما چکی که در خارج از ایران به طرفیت بانک غیر ایرانی صادر شده است در ایران آثار حقوقی مترتب بر چک را ندارد و صرفا سند عادی محسوب می شود.

حال اینکه آیا ایشان با طرح دعوا مستند به این سند عادی به نتیجه برسد بستگی به اوراق پرونده و موارد دیگر است که تا مطالعه دقیق امکان پاسخ گویی نیست .
ضمنا به شما پیشنهاد می کنم اگر تا الان اقدام به طرح شکایت و اعلام مفقودی و سرقت چک در امارات ننموده اید فورا این کار را انجام دهید .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

در صورتی که ساکنایران هستید فورا اقدام به اعلام سرقت و یا مفقودی نمایید
و ظرف مدت یک هفته از دادگاه گواهی معرفی به بانک با موضوع طرح دعوی حسب مورد تقدیم دارید
تا حساب بسته و تا تعیین تکلیف وجهی از حسابتان خارج نشود
شما می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده و یا همکاران محترم تماس حاصل فرمایید
قبل از تماس پیامک ارسال دارید