مشاوره حقوقی رایگان - وصول چک

من از یک شخصی بابت طلب خود چکی دریافت کرده ام و صاحب چک عمدا یا سهوا مبلغ چک را اشتباه نوشته است آیا این شخص میتواند پرداخت چک را مسدود نماید با علم به اینکه با ایشان صحبت شده است که شما مبلغ اصلی حساب را واریز نمایید و گیرنده چک و یا بانک مبلغ کسری را واریز می نماید تا چک وصول شود ولی صاحب حساب مبلغ را تامین ننموده است و امروز و فردا می نماید چک یک ماه قبل صادر شده و یک روز از سررسید چک گذشته است حالا برای متضرر نشدن دارنده چک بر سر اختلاف حساب چه باید کرد که مورد سوء استفاده قانونی و یا مرور زمان نگردد و آیا صادر کننده چک ملزم به تامین وجه چک می باشد و لازم به توضیح است که مبلغ 1800000 هزار تومان بالاتر از مبلغ طلب من کشیده که بابت آن بنده حرفی ندارم که برگشت دهم با اینکه شخص صاحب شرکت و دارای وکیل نیز می باشد بنده یه کارمندم لطفا مرا کمک کنید باتشکر از زحمات شما

پاسخ ها :

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
در صورتیکه امکان توافق با صادر کننده چک رو ندارید اقدام به طرح دادخواست مطالبه وجه چک به انضمام کلیه خسارات دادرسی و خسارت تاخیر تادیه از زمان صدور چک بنمایید
میتونید در دادخواست به جای اصل مبلغ چک مبلغ طلب واقعیتون رو درج کنید
در هر صورت چکی که صادر کردند بدون دلیل قانونی نمیتونن جاوی پرداختشونو بگیرند

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

با سلام. وقتی چک صادر شده بدون دلیل نمیتوان آنرا مسدود کرد. اگر این فرد چه عمدا و چه سهوا مبلغ واقعی چک راننوشته باشددلیل بر عدم مسولیش نیست.

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

پاسخ سوال اول نه ،دوم دادخواست بدهید ،

یک وکیل

سلام " صادرکننده چک متعهد به کارسازی (تأمین و پرداخت وجه چک ) در سررسید در حق دارنده چک می باشد . ولی اگر مبلغ چک یک میلیون و هشتصد هزار تومان بالاتر از طلب شماست این موضوع قابل حل است و شما نیز می توانید مبلغ مازاد را در وجه صادرکننده ، چک صادر کنید و یا نقداً همزمان با وصول چک بپردازید .

پرسشگر :

باسلام و تشکر از آقای رضوی ، آقای خادمی ،آقای گنجی که بنده رو راهنمایی کردید بسیار از همگی آقایون تشکر و سپاس دارم از اینکه به وقت تون رو به این حقیر اختصاص دادید در هرصورت صاحب حساب ملزم به به پرداخت وجه چک می باشد و من نگران از این هستم که به علت اختلاف حساب جلوی پرداخت را بگیرد و یا قصد پرداخت نداشته باشد که الحمد للاه با راهنمایی دوستان جای نگرانی وجود ندارد باسپاس از مسئولین این برنامه

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

موضوع شما نیاز به گفتمان بیشتری دارد
در هر حال در صورت نیاز به مشاوره بیشتر شما می توانید
با یکی از همکاران محترم دادراه و یا شماره تماس ذیل بین ساعات 18 الی 20 تماس حاصل فرمایید
قبل از تماس پیامک ارسال دارید

یک وکیل

پاسخ دوستان کامل بود لذا از اطاله کلام خودداری می نمایم

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیک.پاسخ دوستان کامل بود لذا از اطاله کلام خودداری می نمایم.یاالله

حسن باباییان

جناب آقای حسن باباییان:

سلام چک بایستی در تاریخ سررسید کارسازی (پرداخت) شود و هیچ بهانه ای مورد قبول نیست در صورت عدم پرداخت عهده دار کلیه خسارات است .

پرسشگر :

با سلام و تشکر فراوان از کلیه وکلایی که مرا راهنمایی کردندسوال دارم سه رو ز بعد از تاریخ سررسید چک رو برگشت زده ام اگر بخواهم دادخواست کیفری باشد و صادر کننده چک رو تحت فشار بذارم چه مدت زمانی لازمه که موضوع دادخواست حقوقی نشه وبا چه مدت زمانی اقدام قانونی نمایم که حقوقی از من ضایع نگردد. باتشکر

یک وکیل

با سلام چک فقط وقتی که وعده دار نباشد یعنی تاریخ صدور آن مقدم بر سرسید نباشد قابل تعقیب کیفری است یعنی چک را باید در همان روز گرفته و در همان روز نیز سررسید آن باشد و چک بدون تاریخ یا تضمینی و یا چک مبتنی بر یک قرارداد هیچ یک را نمی توان کیفری اقدام کرد و در خصوص شکایت کیفری می بایستتا شش ماه پس از سرسید برگشت بزنید و تا شش ماه بعد از تاریخ برگشت شکایت کیفری را مطرح نمایید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
وجود سند تجاری در دست دارنده نشان از بدهی صادر کننده دارد مدعی می‌بایست بتواند ادعای خلاف خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود...