مشاوره حقوقی رایگان - اصلاحیه سوال قبلی

سلام وکلای عزیز دقت فرماییدمن متن زیر رو قبلا ارسال کرده بودم.
"همسرم بعد از ازدواج شاغل شده و استخدام آموزش و پرورش می باشد علاوه بر اینکه حقوقش را برای خودش پس انداز می کند شاغل بودنش مشکلاتی برای من و فرزندانم بوجودمی آورد. ضمنا در سند ازدواج هیچگونه شرایطی درج نشده و شغل همسرم خانه دار نوشته شده. سوالم اینه که من میتوانم ایشون رو از ادامه اشتغال باز دارم؟ یعنی در واقع من میخوام خانه دار آوردم خانه دار هم باشه."
ببینید ما هیچ شرایطی در سند ازدواج امضا نکرده ایم اگه من شاغل دوست داشتم که خانه دار نمی آوردم خونه. ایشون بعدا شاغل شده اند من بعنوان شوهرش اجازه نمیدم کار کنه. تو نظر فقها حتی شوهر حق داره مانع رفتن زنش به خانه پدرش بشه.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" قبلاً یک بار پاسخ قانونی به این سؤال داده شده است . شما قانوناً بعنوان زوج نمی توانید از اشتغال همسرتان در شغل مجاز و یا ادامه تحصیل ایشان ممانعت بعمل آورید . ایشان به غیر از وظیفه تمکین عام و خاص در ازای دریافت نفقه از شما و کوشش و تلاش در تربیت فرزندان با همراهی شما ، وظیفه دیگری در قبال شما و فرزندان مشترک ندارند . زن وظیفه شرعی و قانونی در انجام کارهای منزل و خانه داری ندارد حتی شیر دادن بچه ! چنانچه تمایل به انجام کارهای منزل نداشته باشد به ناگزیر باید خدمتکار استخدام نمائید .

یک وکیل

بر نظر قبلی علاوه می شود بر اینکه اگر چه در رساله های احکام عملیه اشاره شده بیرون رفتن زن بدون اجازه شوهر نباید باعث از بین رفتن حق شوهر گردد و یا اگر قراردادی بین زن و شوهر (توافق بین زن و شوهر و یا شرط ضمن عقد نکاح) در خصوص اجازه اشتغال زوجه نباشد وی باید رضایت شوهرش را اخذ نماید ولی ملتفت باشید در قانون مدنی این حق تخصیص خورده و کمی تعدیل شده و مفهوم مخالفش به این شکل است که اگر شغل زن منافی مصالح خانوادگی و یا حیثیات زوجه نباشد شوهر نمی تواند با اشتغال زوجه مخالفت و از ادامه آن ممانعت بعمل آورد .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

بله می توانید
منتهی در صورتی که شغل زوجه حیات مادی و معنوی خانواده را با مخاطره همراه سازد
شما می توانید جهت مشاوره بیشتر و یا مطالعه پرونده با بنده و یا همکاران محترم تماس بگیرید
قبل از تماس پیامک ارسال دارید
با تشکر

یک وکیل

با سلام اگر شغل همسر شما منافی مصالح خانوادگی و یا عفت باشد می توانید ایشان را از ادامه شغل منع کنید.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.پاسخ همان است.یاالله

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
با توجه به اینکه شغل ایشان در اموزش و پرورش بوده و مخالف مصالح خانوادگی نمیباشد احتمال صدور حکم به منع شغل همسرتان در صورت طرح دعوی زیاد نیست
هر چند که قانون تعریف خاصی در خصوص مصالح خانوادگی و حیثیات زوجه نیاورده و اختیار را در اینخصوص به قاضی رسیدگی کننده واگذار نموده است