مشاوره حقوقی رایگان - حق الوكاله وكيل و حق الزحمه داوری

با سلام و تقديم احترام

در پرونده اي راي داوري به نفع اينجانب صادر گرديد ( هزينه كل حق الزحمه راي داوري از طرف اينجانب پرداخت گرديد ) و پس از ابلاغ راي داوري توسط دادگاه درخواست اجراي راي داور را از دادگاه شعبه ابلاغ كننده راي داوري نمودم اما طرف مقابل در مهلت قانوني 20روز دادخواست ابطال راي داور را نمود لذا اينجانب مجبور به گرفتن وكيل شدم پس از طي شدن مرحله بدوي و تجديد نظر دادخواست ابطال راي داور رد گرديد و راي به نفع اينجانب (خوانده دادخواست ابطال راي داور) صادر گرديد . پس از مدتي مجددا طرف مقابل من در پرونده تقاضاي اعاده دادرسي نمود كه من نيز مجبور به قرارداد جديد با همان وكيل و پرداخت هزينه بيشتري شدم ( زيرا در قرار داد قبلي اعاده دادرسي قيد نشده بود ) و خوشبختانه در مرحله اعاده دادرسي مجددا دادخواست ايشان رد شد سوالات

1- با توجه به توضيحات فوق آيا اينجانب ميتوانم تقاضاي هزينه داوري پرداخت شده مطابق تعرفه دادگستري توسط محكوم راي داوري صادر شده را از دادگاه يا از داور بنمايم ؟

2- با توجه به اينكه اينجانب مجبور به گرفتن وكيل جهت دفاع از خود در دو مرحله ( مرحله اول بدوي و تجديد نظر و مرحله دوم اعاده دادرسي ) شدم و راي به نفع اينجانب صادر گرديد و دادخواست ابطال راي داوري ايشان رد شد ميتوانم درخواست پرداخت هزينه هاي هر دو مرحله توسط خواهان پرونده ابطال راي داور را از دادگاه يا داور صادر كننده راي مطابق تعرفه دادگستري بنمايم ؟

3- درصورت گرفتن وكيل در مرحله اجراي حكم راي داوري آيا ميتوانم حق الزحمه وكيل را از طرف محكوم راي داور را مطالبه نمايم ؟

باتشكر از راهنمايي هاي شما بزرگواران

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
1. بستگی به توافق مندرج در بند مربوط به تعیین داور قرارداد دارد چنانچه نسبت به مسئول پرداخت حق الزحمه داوری تعیین تکلیف نشده باشد حق الزحمه بین طرفین داوری تقسیم شده و هر یک نیمی از آن را باید بپردازد و این امر در صورت درخواست خواهان داوری باید در قسمت خواسته رای داوری منعکس کردند و در صورت تعیین تکلیف نسبت به مسئول پرداخت حق الزحمه باید به همان ترتیب عمل شود بدین صورت که اگر قید شده حق الزحمه با محکوم علیه یا شخص محکوم شده داوری است همان شخص باید حق الزحمه را پرداخت نماید و چنانچه قید شده حق الزحمه با محکوم له می باشد باید شخصی که رای داوری به نفع او صادر شده پرداخت نماید و در صورت عدم پرداخت شخص مسئول می توان از طریق دادگاه آن را مطالبه کرد.
2. بله میتوانید از طریق دادگاه خسارت وارده را مطالبه نماید

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

کلیه خسارات و هزینه های رسیدگی قابل وصول هستن به شرط خواستن آن از مرجع قضایی

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

خسارات همگی قابل وصول با درخواست از مرجع قضایی امکانپذیر است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سللم
بنظر میتوان هزینهای انجام شده را درخواست نمایید

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
تمام هزینه ها وخسارات درمراجع قضایی قابل مطالبه میباشدبشرطی که دردادخواست حقوقی ازمراجع قضایی مطالبه شود.درمورد هزینه داوری ،بستگی دارد به قراردادمنعقده داوری که چگونه قیدکرده انددرصورت عدم قید علی الظاهر طرفین بصورت نصف نصف پرداخت میکنن.

لیلا قیطاسی

سرکار خانم لیلا قیطاسی:

سلام،بله خسارات در صورت درخواست قابل وصول هستند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام شما باید دادخواست مطالبه خسارات را مطرح نمایید