مشاوره حقوقی رایگان - اجاره

با سلام ما امسال خانه ای رو به همراه پدر و مادرم اجاره کردیم ولی متاسفانه حدود 30روز پیش پدرم و مادرم باهم فوت شدند و الان اجباراً باید من برم خانه برادرم برای سکونت و اجاره خانه هم خیلی سنگینه و صاحب خانه هم میگه به من ربطی نداره از لحاظ قانونی و شکایت و اینا اگر پیگیری کنم آیا فایده ای داره و ارزش رفت و آمد و هزینه رو داره یا نه؟
ضمنا من خودم دانش آموز 18ساله ای هستم که هیچ شغل و درآمدی هم ندارم .
سپاسگزار.

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

فورا دادخواست فسخ قرارداداجاره را بدهید و همزمان دادخواست صدور گواهی انحصار ورثه را هم بدهید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام به موجب ماده 497 قانون مدنی عقد اجاره با فوت موجر یا مستأجر باطل نمی­شود مگر اینکه شرط مباشرت مستأجر شده باشد بنابراین در فرض سئوال که مستأجر فوت شده در صورت شرط مباشرت مستاجر عقد اجاره باطل می­شود در غیر این صورت وراث یا باید با موجر توافق به فسخ اجاره نمایند (با فرض عدم انقضاء مدت اجاره) و یا باید منتظر انقضاء مدت اجاره باشند و یا مشخصاً به عنوان قائم ­مقام مستأجر از منافع آن استفاده کنند (عدم استفاده از مورد اجاره نیز موجب بی­ اعتباری قرارداد اجاره و یا عدم پرداخت مال­ الاجاره نخواهد بود)

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام طبق قانون ، مستاجر در هر زمانی میتواند خانه را تخلیه نماید و موجر هم مکلف است تمام مبلغ رهن را بپردازد
و در صورت تخلیه قبل از پایان قرارداد ، توسط مستاجر ، مستاجر باید فقط یک ماه اجاره اضافی و حق کمیسیون بنگاه را بپردازد

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

علاوه بر دادن دادخواست صدور گواهی انحصار وراثتودادخواست فسخ قرارداد اجاره را هم بدهید