مشاوره حقوقی رایگان - ربا

سلام. من سال 96 منزلم رو فروختم که تمام داراییم بود و پولش رو برادرم گرفت طی یک قرارداد جهت سرمایه گذاری در شغل پوشاک و متعهد شد ماهیانه مبلغ دو و نیم میلیون سود تضمین شده به من بدهد و هرگونه ضرر و زیان را از اموال خودش پرداخت کند الان بعد از چهار سال که فقط 40میلیون سود به من داده میگه این قرارداد ربا هستش و اصل پول من 50میلیون بوده ایا واقعا ربا هستش چون در قرارداد نوشته مبلغ معین و سود تضمین شده

پاسخ ها :

زیبا قیاسی

سرکار خانم زیبا قیاسی :

قید این مورد که حتما مقرر گردیده سود تضمین شده ماهیانه به شما بدهد و ضمن اینکه ضرر و زیان را خودشان متحمل گردد می‌تواند در تفسیر اراده طرفین معامله موید این مطلب باشد که ربا بوده

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .قراردادی از لحاظ قانون معتبر است که مفاد ان قانونی وشرعی باشد در غیر اینصورت از نظر قانون باطل ومورد حمایت واقع نمی شود ربا در قانون منع وحرام است.لازم به ذکر است.قراردادشما بایستی در قالب مضاربه که دو نفر در یک کار شریک می‌شوند؛ یکی مالک و دیگری ضارب؛ پول لازم برای کار توسط یکی تامین می‌شود و کار هم توسط دیگری انجام می‌شود.افراد باید یک تعهد و قراردادی برای تقسیم سود بین خودشان ببندند و به نسبت پول و کار، سود را تقسیم کنندبهتر است از وکیل بهره بجویید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
حسب اینکه قرارداد مضاربه بوده یا در قالب عقدی دیگر پاسخ متفاوت خواهد بود . در صورت تمایل تصویر قرارداد را برای من بفرستید تا بررسی گردد

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

مدارک نیازمند بررسی است مشاوره تلفنی بگیرید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.