مشاوره حقوقی رایگان - دو وصیت نامه محضری

سلام
پدربزرگم دو پسر داردو
دو وصیت نامه محضری دارد که در یک دفتر اسناد رسمی ثبت نشده
در یکی از وصیت نامه ش باغ را به عمویم بخشیده و 1 پنجم آن باغ را پدربزرگم تا زمانی که مادربزرگم در قید حیات بودن به ایشان بخشیده بود و بعد از فوت ایشان به عموم برسد و همچنین دو زمین زراعی هم به عموم برسد.

در دومین وصیت نامه پدربزرگم خانه ش را به پدرم وصیت کرده که قسمتی از خانه را هم تا زمانی که مادربزرگم در قید حیات بودن به مادربزرگم وصیت کرده بود که در صورت فوت ایشان به کسی که از مادربزرگم نگهداری کرده، به او برسد .
کدام وصیت نامه معتبر است؟ ممکن است که دو وصیت نامه وجود داشته باشد؟ از نظر تاریخ وصیت نانه کدام بر کدام ارجحیت دارد؟ ایا وصیت نامه اول که تاریخش قدیمی تر است ابطال میشود؟ در صورت ابطال چه اقدامی انجام دهیم ؟ مادربزرگم فوت کرده عموم از مادربزرگم نگه داری نکرده برعکسش صادقِ که مادربزرگم به آنها کمک میکرد. اما پدرم در موقع بیماری مادربزرگم او را نگهداری کرد ولی عموم ادعا میکند من از او نگهداری کردم
میتوانیم بدون حضور عموم با وصیت نامه دوم خانه را به اسم پدرم بزنیم؟
پدر بزرگم با داشتن دو وصیت نامه بر کل اموالش تصمیم گرفته این درست است؟ میشه راهنمایی کنید چیکار کنیم. خدا خیرتون بده

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام.در مواردی که دو وصیت نامه از متوفی وجود داشته باشد ، وصیت موخر(دوم) معتبر بوده و لازم الاجراست .قانون مدنی ایران می گوید وصیت فرد فقط نسبت به یک سوم اموال باقی مانده از او مورد پذیرش است. اگر متوفی بیشتر از یک سوم اموال خود را وصیت کند، ورثه باید وصیت او را نسبت به میزان بیشتر از 1/3، اجازه کنن. اگر بعضی از ورثه وصیت متوفی نسبت به میزان بیشتر از 1/3 را بپذیرند و بعضی نپذیرند، وصیت فقط نسبت سهم کسانی که وصیت را پذیرفته اند اجرا می شود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام هر دو وصیت نامه معتبر است
و هر شخصی که مدعی است از مادربزرگ نگهداری میکرده باید ادعای خود را اثبات نماید و

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سلام.در مواردی که دو وصیت نامه از متوفی وجود داشته باشد ، وصیت موخر(دوم) معتبر بوده و لازم الاجراست و فقط وصیت در مورد اموال تا یک سوم پذیرفته است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام آخرین وصیت نامه آخرین اراده متوفی است.