مشاوره حقوقی رایگان - باغ ارثی

سلام و عرض ادب
پدر همسر بنده یه باغ 18 هزار متری داشتند که به رحمت خدا رفته اند.2 هزار متر آن را به جاده اختصاص دادن که از باغ مانده 16 هزار متر.6 هزار متر این زمین به اسم مادر همسر بنده است که در جاهای مختلف این 16 هزار متر واقع شده که حد و حدود تعین شده است و 6 هزار متر ایشان در جاهای مختلف با همسرشان شریکی هست ( به طور مثال از یک تکه باغ 2 هزار متر دارن که 1000 متر برای مادر و 1000 متر برای پدر است ) و مابقی ده هزار متر بین وراث تقسیم شده است بر فرض هر فرزند 1000 متر اما حد و حدود تعین نشده است . این زمین سند دستی و شورای روستایی دارد که متاسفانه اصل این سند دست کسی است که نمیدهد و مادر همسر بنده فقط کپی این سند را دارد که از شاهدان این سند هنوز یکی زنده است که آن هم باغبان زمین می باشد که تایید میکند این سند درست است.حال چند سوال پیش می آید.
1 - می توان این سند کپی را با تایید آن باغبان دوباره در شورای روستا تبدیل به اصل نمود یا خیر ؟ و اگر نمیشود چگونه باید ثابت کنیم این زمین مال ما هستش؟
2 - سال 1383 پدر همسر بنده به رحمت خدا رفتند و قبلش خودشان بر روی زمین کار میکردند و همین باغبان هم بودند اما به عنوان کارگر ولی بعد از فوت ایشان آن باغبان به صورت مرتب تا الان بر روی زمین کار کرده اند و هر سال محصول و فروش باغ را نصف میکردند و نصف خودشان و نصف به مابقیه وراث داده میشد البته که هیچ نظارتی بر روی درآمد و هزینه باغ نبوده. آیا حق ریشه تعلق میگیرد و از همان سال 1383 محاسبه میگردد؟
حال مادر همسر بنده می خواهد 3 هزار متر از مال خودش را به یک دخترش و 3 هزار متر دیگر را به دختر دیگرش بدهد که هرکدام آنها دارای 4 هزار متر زمین میشوند.حال سوالاتی در این مورد پیش می آید
1 - یکی از دختران می خواهد 1000 متر خودش و 3 هزار متری که مادرش قول داده است را به همان باغبان با یک چهارم قیمت بفروشد آیا میتوانند با سند کپی این کار را انجام بدهند در صورتی که 6 هزار متر مادر همسر بنده با همسرشان شراکتی بوده است در زمین و فروش مال غیر میشود ولی ایشان میگوید من می خواهم انتقال سهم خود را بدهم.آیا این کار شدنی است یا خیر؟
2 - دختر دیگر که همسر بنده است نمی خواهد باغ را با یکچهارم قیمت به باغبان بفروشد چون زمین زحمتیه پدرش است آیا باز مادرشان میتواند با کپی سند که در دست دارد و زمین های شراکتی این انتقال را به دخترشان بدهد و اگر خیر باید چه کنند؟ و اگر بله ما برای جدا کردن باغ یعنی 4 هزار متر خودمان که حد و حدود مشخص بشود چه باید بکنیم؟
البته مادر همسر بنده میگوید چون من نصف سهمم را دارم به باغبان میفروشم با یکچهارم قیمت می خواهم از باغبان تصفیه حساب حق ریشه نصف دیگرم را بگیرم چه متنی باید نوشته شود و امضاء و اثر انگشت زده شود و آیا دستی این اعتبار دارد؟ و چون پدر و پسر باغبان در این زمین کار کرده اند اسامیه همشون باید در این تفاهمنامه بیاید؟
مادر همسر بنده 1/8 از این باغ نیز میبرد میتوانید بگویید به چه صورت و چه مقدار میشود 1/8 همسر از شوهر فوت شده در باغ؟
با تشکر فراوان

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام پاسخ سوالات شما مفصل است در دادراه تماس بگیرید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام نیاز به بررسی دقیق اسناد و مدارک است.