مشاوره حقوقی رایگان - اعتراض به گواهی حصر وراثت

با سلام گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف صادر شده است. اموال ماترکه متوفی با اموال همسر متوفی و فرزند متوفی در هنگام تنظیم دادخواست حصر وراثت تقویم. اموال متوفی شده است بعبارت دیگر جز اموال ماترکه متوفی محسوب شده است. و در هنگام انجام ترتیبات رسیدگی به روند دادخواست حصر وراثت در هنگام نشر در جراید ماترکه متوفی در یکی از جراید رسمی و معتبر همسر و فرزند متوفی بی اطلاع بودند. و چنانچه اطلاع داشتند معترض می شدند اما متاسفانه پس از صدور گواهی حصر وراثت و با گذشت مدت زمان دو سال اخیرا متوجه شده اند. پرسش آیا با شرایط مندرج به شرح فوق همسر واحد از فرزندان وراث قانونی متوفی می توانند اقدامی در خصوص حق و حقوق پایمال شده خود را از طریق مرجع قضایی بخواهند؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. گواهی حصر وراثت فقط جهت تعیین وراث متوفی صادر می شود و اموال متوفی در آن مشخص نمی گردد. این مورد که می فرمایید مربوط به پرونده مالیات بر ارث است که در آن لیستی از اموال متوفی اعلام می نمایند و اداره مالیات قبل از هز کاری از ادارات اسناد و املاک استعلام می نمایند. بهتر است سوال خود را واضح تر مطرح بفرمایید

پرسشگر :

با سلام سعی دارم شفافتر وروانتر شرح واقع دا بیان کنم خطاب به استاد فرهیخته سرکار خانم اعتمادیان متوفی بنام علی اکبر با اینجانب علیرضا نسبت پدر وفرزند ی دارند پدرم در قید حیات خود متراژصدمتر زمین به اینجانب واگذار نموده است. وسيصد متر زمین نیز متعلق به مادرم است که ایشان نیز در سال 59 به رحمت خدا رفتند نام مادرم معصومه است که 6فرزند دارد. پس از فوت مادرم پدرم همسر مجدد اختیار می کند واز این همسر بنام منور 5فرزنذ دارد پدرم در سال 92فوت شده است. ملکی که اکنون منزل پدری محسوب میشود همان زمینی است که سیصد متر متعلق به معصومه وصد متر آن متعلق به علیرضا است که مجموع زمین این دونفر 400متر است. زمینی که اکنون منزل پدری اطلاق است با احتساب 400متر به700متر میرسد بس زمین پدرم سیصد متر است. خواهرم دادخواست حصر وراثت انجام داده وکیل برای پرونده گرفته است ومجموع 700متر را به عنوان ماترکه پدرم به اداره مالیاتی اعلام داشته است. اکنون این پرسش مطرح است تکلیف 400متر من ومعصومه چه می شود؟ با این توضیح که گواهی حصر وراثت دو سال گذشته.صادر شد. خاطر نشان می گردد نسبت به 700متر زمین مسکونی سند رسمی صادر نشده است. اما اینجانب نسبت به صد متر زمین خودم.مقدمات تشریفات عملیات ثبت سند را انجام داده ام وکارشناس اداره ثبت. نقشه کشی کرده وحدود 80درصد از اقدامات قانونی دریافت سند را انجام داده ام. آنچه مرا درگیر این موضوع کرده است اعلام 700متر زمین بعنوان ماترکه پدرم است وگواهی و حصر وراثت نیز صادر شده. آیا مشکل برای مالکیت.400متر یا 100متر ایجاد نمی شود. لطفا راهنمایی کنید. ممنون

یک وکیل

برای 300 متر زمینی که می فرمایید به مادرتان واگذار شده بهتر است چنانچه مدرکی وجود دارد الزام به تنظیم سند رسمی بدهید. یک ریع از این مقدار زمین بعد از فوت مادرتان به پدرتان و مابقی زمین به شما و چنانچه خواهر یا برادری دارید به ارث میرسیده. و الان یک ربع به کل ورثه پدران از جمله نامادری و فرزندان پدرتان از آن خانم به ارث خواهد رسید. بنده مشاوره حضوری برای توضیح بهتر و بیشتر و همچنین بهرمندی از وکیل برای حل این مشکل را پیشنهاد می کنم.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، تقاضا و صدور گواهی حصر وراثت جهت تعیین تعداد وراث قانونی و سهم الإرثشان است و بس و ارتباطی به ترکه متوفی و اموال بازماندگان پیدا نمی کند ! در مورد سؤال دوم عرض می شود ؛ پرداخت مالیات سهم الإرث توسط احد از وراث حتی به متراژ 700 متر مربع ( ملک مرحوم پدری بعلاوه قدر السهم شما و سهم الإرث سایر وراث از مادر مرحوم تان ) ضرری را متوجه شما نمی نماید مگر اینکه مالیات قدر السهم 100 متر واگذار شده به شما را بخواهند به جنابعالی تحمیل نمایند . در این خصوص می توانید با ارائه مدارک و اسناد مثبته واگذاری قسمتی از ملک پدرتان به خود به اداره امور مالیاتی مربوطه مراجعه و نسبت به اقدام خواهرتان و اصلاح گواهی مالیات بر ارث اعتراض مکتوب نمائید . و اما فعلاً خواهرتان یا سایر وراث نسبت به ترکه مرحوم پدر و مادرتان از جمله 600 متر مربع منزل پدری دادخواست تقاضای تقسیم و فروش ترکه متوفی را به دادگاه صالح تقدیم ننموده اند . چنانچه 100 متر مربع سهم شما را هم به عنوان ترکه مرحوم پدرتان مدعی شدند ، شما می باید اسناد و مدارک مثبته واگذاری قسمتی از منزل پدری به مساحت 100 متر مربع به جنابعالی را به دادگاه ارائه تا این میزان از ترکه متوفی کسر و وراث خواسته خود را اصلاح نمایند و شما می توانید و فرصت دارید تا جلسه اول دادرسی به عنوان خوانده دعوی نسبت به این موضوع ایراد نمائید .

یک وکیل

با سلام همکار گرامی جناب آقای گنجی پاسخ کامل ارایه نموده اند از تکرار خودداری می نمایم.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.هیچ جای نگرانی نیست.فقط شما باید در حین طی مسیر فرایند اخذ سند ،بگوش باشید تا در هنگام تقسیم ماترک در دادگاه ،با مدارک مثبته ثابت کنید که این مقدار زمین متعلق به شما واین مقدار جزء ماترک مادر مرحومتان است.ضمناً شایسته است نسبت به طی فرایندگواهی حصر وتحریر ترکه اموال مادرتان نیز اقدام نمایید.یاالله