مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت بابت برگه زدن چک تضمین بازپرداخت اقساط معوقه

با سلام و ادب. اینجانب کارمند فرهنگی بازنشسته در سال 92 منزل مسکونی ام را همراه با وام 4 درصد جانبازی به شخصی در قبال اخذ چک که در آن نوشته بابت تضمین بازپرداخت اقساط وام واگذار کردم. شخص خریدار بعد از مدتی اقساط را نداد. اظهارنامه و پیامک دادم و به شورای حل اختلاف شکایت و همزمان چک را برگه زدم. شورا به نفع من رای داد و خریدار در جلسه نیامد و مهلت 20 روزه اعتراض نکرد. تا اینکه حکم جلب او را گرفتم. حالا رفتند شکایت کردند که من خیانت در امانت کرده ام. و اینکه باید به مقدار اقساط معوقه برگه می زدم نه کل چک. من از این موضوع مطلع نبودم و شورای حل اختلاف خریدار را به کل مقدار چک محکوم کرده. حال در شعبه بازپرسی منع تعقیب من صادر شده اما مجددا شعبه 102 کیفری به استناد ماده 274 مجددا من را احضار کرده. ببخشید لطفا مرا راهنمایی کنید. ممنون.

پاسخ ها :

سهیلا غفوری منش

سرکار خانم سهیلا غفوری منش :

با سلام در صورتیکه در چک مبلغ توسط شخص نوشته شده باشد شخص صادر کننده تضمین نموده که در صورت عدم پرداخت چک مسیول پرداخت می باشد حال مبلغ لزوما نباید بهمقدار اقساط معوقه باشد . باعنایت به اینکه قرار منع تعقیب برای شما صادر شده است و شاکی میتواند به این قرار اعتراض کند براساس کاه 247 نسبت به قرار منع تعقیب اعتراض نموده ااست بنابراین احضاریه شعبه جهت رسیدگی به اعتراض می باشد.

یک وکیل

با سلام چک وصف تجریدی دارد و همینطور شما اقدامی که واجد وصف کیفری باشد انجام نداده اید و با توجه به اعتراض به نظر می رسد برای اخذ توضیح شما را احضار کرده باشند.