مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت

4فقره سفته از شخصی به عنوان امانت نزد من هست سفته ها به اسم خودش نیست فقط یه رسید دستی با امضا بدون اثر انگشت از من داره که توش نوشته سفته ها به صورت امانی تحویل داده شد حال من سفته ها را بابت طلبی که ازش داشتم دادخواست کردم آیا ایشان میتواند به عنوان خیانت در امانت از من شکایت کند؟ و اگر شکایت کرد آیا اگر در حین مراحل دادرسی و قبل از صدورحکم من بابت سفته ها بهش رضایت بدم و سفته ها را تحویلش بدم من تبرئه میشم؟

پاسخ ها :

سهیلا غفوری منش

سرکار خانم سهیلا غفوری منش :

با سلام شما به عنوان سفته ها را به امانت دریافت نموده اید آیا به ازای دریافت سفته امنی صادر کننده سفته تعهدات خود را انجام داده است ؟

پرسشگر :

نه ایشان تعهدات خود را انجام نداده ولی در رسید سفته ها قید نشده که سفته ها بابت انجام تعهد است فقط پشت قرارداد نوشتیم که اینقدر سفته به صورت امانی تحویل من شد

یک وکیل

باسلام در واقعه سفته ها به عنوان ضمانت می باشد و قید وازه امانی یک لفظ عامیانه می باشد که به کا رفته است که مشمول خیانت در امانت نمی باشد مگر اینکه ثابت گردد که سفته ها بابت طلب دیگری بوده است

احمد باقری

جناب آقای احمد باقری :

با سلام کاربر گرامی هر چند دقیقا سوال شما مشخص نیست و دارای ابهام میباشد لیکن بطور خلاصه چنانچه سفته ها بابت انجام تعهدی بوده و آن کار موضوع تعهد انجام نگرفته باشد متعهدله میتواند وجه سفته ها را مطالبه کند لذا چنانچه آن رسید و نوشته بیانگر مطلب فوق باشد قابل مطالبه خواهد بود و نمیتواند مشمول خیانت در امانت گردد.

یک وکیل

همکاران پاسخ کامل و مقتضی را ارائه نمودند لذا از تکرار پرهیز می نمایم

یک وکیل

با سلام اگر به عنوان تضمین انجام تعهد بوده و تعهد خود را انجام نداده خیانت در امانتی صورت نگرفته و طلب خود را می توانید وصول کنید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
وجود سند تجاری در دست دارنده نشان از بدهی صادر کننده دارد مدعی می‌بایست بتواند ادعای خلاف خویش مبنی بر امانی بودن را اثبات نماید