مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی و اجرت المثل ایام تصرف

با سلام
اینجانب مالک 4 دانگ از شش دانگ ملکی واقع در تبریز می باشم که سال 76 سند از طریق پدرم به نام بنده خورد که دو دانگ هم به نام برادرم سند زده شده که ایشان حدود 20 سال است که ملک مذکور را به صورت تصرف عدوانی در اختیار گرفته و اجازه ورود بنده را نمی دهند و بنده نیز بعد از یک درگیری که امسال با ایشان روی داد و کار به دادسرا کشید و ایشان از من شکایت نمود و من هم از ایشان در دو پرونده جدا از هم ایشان در برگه های بازجویی کلانتری و دادگاه و حل اختلاف و حتی در شکایت خود بر علیه اینجانب آدرس و شماره تلفن ملک مورد اختلاف را به عنوان محل سکونت خود
معرفی نموده اند و همچنین در برگه ای که در شورا ی حل اختلاف تنظیم شد نیز تعهد به تخلیه محل تا یکم مرداد ماه سال 96 داده بود که تخلیه هم نکرد و همچنین قبوض پرینت تلفن و پرداخت کننده های آب برق و گاز و حتی در گزارش پلیس که بعد درگیری با ایشان پلیس تنظیم نموده است هم آدرس همان ملک را داده است و تازگی آدرس خود را با راهنمایی یک وکیل در این دادگاه آخر که تغییر داده است که باز به دلیل عادت شماره تلفن ملک مورد اختلاف را جلوی آدرسش نوشته است و همچنین من در سال 84 نیز یک شکایت از ایشان نموده ام در رابطه با تغییرات و تخریب ملک مذکور که نصفه به دلیل عدم رسیدگی و طولانی شدن مراحل رسیدگی و اعمال نفوذ نصفه رهایش کردم که برگه های آن شکایت نیز با مهر دادگستری موجود می باشد حال من می خواهم از جناب عالی سوال نمایم که با این مستندات می شود اثبات نمود که ایشان در آن ملک سکونت داشته اند و اجرت مثل 20 سال را از ایشان گرفت و ملک را خلع ید نمود در ضمن ملک حدود 600 متر حیاط می باشد که ایشان ادای مخروبه بودن و قابل استفاده نبودن آن را دارند که البته وضعیت نا بسامان حالای ملک در اثر تغییراتی است که خود ایشان در آن به وجود آورده اند و همچنین میگویند من در آنجا نگهبانی می کردم و سکونت نداشته ام که معتادین و دزد وارد نشود در اولین جلسه دادگاه قاضی بدون در نظر گرفتن اسناد و مدارکی که طی دو پرونده کیفری و دادخواست شکایت مربوط به چند سال قبل فقط شهادت اشخاص و یا همسایگان را ملاک قرارداده و مهلت 10 روزه برای معرفی شهود تعیین کرده .
آیا قاضی می تواند اسنادی را که نشان دهنده سکونت عمو اینجانب در آن ملک بوده و خودش نیز در آن پرونده ها آدرس محل سکونت خود را داده و فیش های قبوض آن را پرداخته و خانواده اش با تلفن همان خانه مکالمه و پرداخت داشته اند را نادیده بگیرد؟
با تشکر از صبوری و جواب جناب عالی

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. شما باید دادخواست خلع ید به طرفیت ایشان و همچنین دادخواست اجرت المثل ایام تصرف را به نسبت سهمتان در ملک موصوف را تقدیم دادگاه نمایید. سکونت ایشان در ملک نیز با تامین دلیل از شورا و شهادت شهود و همچنین اقرار ایشان با اعلام آدرس ملک که در سوال مطرح کردید به راحتی قابل اثبات است. ضمنا می توانید دادخواست الزام به فروش ملک مشاع نیز بدهید که ملک از طریق دادگاه بفروش میرسد و ثمن به نسبت سهمتان در ملک تقسیم خواهد شد

یک وکیل

با سلام در ابتدا از اداره ثبت اسناد عدم افراز ملک را بگیرید و سپس دادخواست دستور فروش را بخواهید و یا همانطور که گفتید دادخواست اجرت المثل ایام تصرف و خلع ید بدهید و از دادگاه برای اثبات تصرف تحقیق محل کنید و شهود خود را به دادگاه معرفی کنید.